IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo XC40 вече с по-мощен двигател

Обновеният кросоувър получи и по-голям списък с опции

Volvo XC40 вече с по-мощен двигател

За първи път Volvo XC40 беше представен през септември 2017 г., а две години по-късно, шведският автомобилен производител модернизира своя компактен кросоувър. Външните разлики са само в някои дребни детайли, както и в трите нови цвята - Thunder Grey, Pebble Grey и Glacier Silver. Всички останали промени са скрити вътре.

Така например, бензиновият двигател Т3, който се появи в гамата на Volvo XC40 миналото лято, получи няколко допълнителни кончета. Мощността на 1,5-литровия трицилиндров двигател е увеличена от 156 на 163 к.с. и за първи път за този двигател се предлага 8-степенна автоматична трансмисия, макар и като опция. С шестстепенната механична скоростна кутия времето за ускорение до 100 км/ч е подобрено с 0,1 сек до 9,3 сек, а автоматичната трансмисия увеличава времето с 0,3 сек.

Volvo XC40

Обновеният Volvo XC40 вече е достъпен за клиентите във Великобритания, където базовата цена на 2.0-литровия T4 сега е с 1400 паунда по-ниска, тъй като тази версия е достъпна за първи път с предно предаване.

Освен това кросоувърът получи и по-голям списък със стандартни опции, като изход 12V в багажника, автоматично прибиращи се странични огледала, 9-инчова информационно-развлекателна система с гласово управление и сателитна навигация, система Volvo On Call, двузонов климатик, LED фарове, заден парктроник и 18-инчови алуминиеви джанти.

Volvo XC40

Списъкът с функциите са сигурност път включва модернизирана система за контрол на "сляпата зона" с новата функция Steer Assist. Тя противодейства на престрояването, като връща автомобила в лентата на движение, за да избегне риска от удар с превозното средство, което се движи в "сляпата зона".

Снимки: Volvo

0 от 500