IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo прави кросоувър по-малък от XC40

Моделът ще получи и изцяло електрическа версия

Volvo прави кросоувър по-малък от XC40

Генералният директор на Volvo - Хакан Самуелсон, заяви, че съвсем скоро в моделната гама на компанията му ще се появят субкомпактни автомобили, тъй като вече скъпите малолитражките не се приемат от клиентите като абсурд.

Засега шведският производител е съсредоточен върху развитието на моделите си от сериите 40, 60 и 90, които включват и кросоувъри. Най-малкият модел на Volvo към момента е кросоувърът XC40 (на снимката), построена модулна платформа, разработена съвместно с китайската компания Geely.

Досега от Volvo категорично отричаха възможността за пускане на по-малък модел от XC40, който да се конкурира с Audi A1, Q2 и MINI. Явно обаче шведите са променили плановете си, като това ставо ясно от изказването на Самуелсон по време на конференцията Financial Times Future of the Car.

"Искаме да разширим моделната си гама, като вече направихме крачка в тази посока с пускането на XC40. Тенденциите показва, че клиентите вече на свързват премиум-автомобила с качеството. Това означава, че малките модели могат да бъдат скъпи", заяви шефът на Volvo.

Ако скандинавците наистина направят автомобил, разположен по-ниско от 40-а серия, то моделът вероятно ще получи изцяло електрическа версия.

Снимка: Volvo

0 от 500