IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo показа бронирано XC90

Автомобилът е доработен с помощта не немската компания TRASCO

Volvo показа бронирано XC90

Volvo показа бронирана версия на кросоувъра си XC90, създадена от подразделението Volvo Cars Special Vehicles и немската фирма TRASCO. Работата по автомобила е продължила около 2 години, като до решението за създаването му се е стигнало след многобройни запитвания.

XC90 Armored е оборудван със стоманени бронирани листове, чиято дебелина е 10 мм. Стъклата също са заменени, като тяхната дебелина е 50 мм. Така, масата на бронирания автомобил е нараснала до 4.5 тона, заради което са усилени спирачките и окачването.

Volvo XC90 Armored

Защитата на модификацията отговаря на категория VPAM VR8, което означава, че кросоувърът е устойчив на взривове, както и от обстрел с автоматично оръжие с калибър 7,62 мм. В оборудването пък са включени също противопожарна система на горивния отсек, както и авариен изход в задната част.

„За да се постигне подобен резултат, производството е класифицирано, като заедно с това се прилага и строг контрол върху спазването на определени процедури“, споделя директорът по мениджмънта на шведската компания Стефан Грийн.

Автомобилът вече е достъпен за поръчка, а първите доставки са планирани за края на годината. Що се отнася до цената, във Великобритания XC90 Armored струва 450 000 паунда.

 

0 от 500