IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият Стиг се пуска в рали-крос

58-годишният Пери Маккарти дебютира в нов шампионат

Първият Стиг се пуска в рали-крос

Бившият пилот Пери Маккарти, който по-известен с ролята си на първия Стиг в предаването Top Gear обяви, че се завръща в автомобилните състезания 15 години, след като обяви, че се отказва заради контузия.

Британецът има скромна кариера във Формула 1 – основно заради слабите коли на тима, за който караше през 1992 – Andrea Moda, но пък постигна повече успехи в състезанията за издръжливост, като последно кара за Audi в Льо Ман през 2003 година.

Сега Маккарти ще стартира в новия рали-крос шампионат Titans RX Европа, като дебютът му ще е на класическото трасе в Лидън Хил другата седмица.
58-годишният пилот ще стартира с Pantera RX6 със задвижване 4х4 – това е автомобилът, който използват всички пилоти в новия шампионат, за да имат равни възможности на трасето.

След Лидън Хил Маккарти планира да участва и в следващите кръгове този сезон – в Португалия, Австрия, Унгария и Германия.

„Аз съм на 58 години и съм горд, че мога да се върна в спорта на такова високо ниво – заяви Маккарти. – Това е огромно предизвикателство за мен, тъй като никога досега не към карал рали-крос. Но за щастие бях бърз в тестовете, така че имам надежди за състезанията.”

Маккарти изпълняваше ролята на тайнствения пилот на Top Gear Стиг, който винаги кара с бял гащеризон и никога не сваля каската си.
Заедно с Маккарти в новия шампионат участват и бившият пилот от Формула 1 и бивш шампион във Формула Е Нелсон Пикет, както и лидерът в световния рали-крос шампионат Кевин Хансен.

0 от 500