IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новозеландци пускат хиперавтомобил с притискаща сила от 4 тона

Болидът Rodin FZero ще струва 1 милион евро, ще има и пътна версия

Новозеландци пускат хиперавтомобил с притискаща сила от 4 тона

Новозеландската компания Rodin Cars се подготвя да пусне на пазара хиперавтомобила Rodin FZero и посочва, че прототипът на модела вече е почти напълно завършен. От автомобила обаче засега са показани само няколко изображения.

Спортният автомобил е едноместен с хидравлично задвижван купол и доста добра аеродинамика. Компанията отбелязва, че теглото на хиперавтомобила е едва 605 килограма, а притискащата сила при скорост от 300 км /ч достига колосални резултати - 4 тона. При британския Aston Martin Valkyrie например, тази цифра е само 1,8 т.

Rodin FZero

FZero ще бъде задвижван от 4-литров V10 двигател, произведен в британската компания Neil Brown Engineering от бившия пилот на Cosworth Греъм Дейл-Джонс. Според представители на марката, в базовата си версия мощността на двигателя е 700 коня, а с използването на механичен компресор тя нараства до 1013 коня, като в бъдеще може да бъде увеличена до 1622 к.с. Двигателят работи в съчетание с 6-степенна секвенциална скоростна кутия Ricardo.

Цената на серийната версия на Rodin FZero все още не е обявена, но експерти смятат, че тя ще бъде около 1 милион евро. Освен това компанията планира да пусне и пътна версия на модела.

Снимки: Rodin Cars

0 от 500