IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Супербайк срещу изтребител F16 и болид от Формула 1 (ВИДЕО)

Драг състезание популяризира новото летище в Истанбул

Супербайк срещу изтребител F16 и болид от Формула 1 (ВИДЕО)

Турската мотоциклетна звезда Кенан Софуоглу спечели едно от най-странните, но и зрелищни драг състезания като на борда на своя Kawasaki H2R от клас Супербайк се пребори с изтребител, болид от Формула 1, още един реактивен самолет, но пътнически, Tesla Model S, най-вероятно P100D и още два спортни автомобила: Aston Martin Vantage и Lotus Evora 410.

Супербайк срещу F16 и болид от Формула 1

Надпреварата беше организирана на полосата на новото летище в Истанбул, за да популяризира новия аеропорт в най-големия турски град. Както се вижда и от видеото, отделните участници в спринта са доста разпръснати и не тръгват точно по едно и също време, а двата самолета изостават, тъй като явно задачата е била да изкарат цялата дистанция, а не да излетят преди края й.

Съвсем естествено, превъзходството е на страната на супербайка, колата от Формула 1 и Tesla-та, като на финала авансът на Софуоглу е едва 4 стотни от секундата.

В надпреварата участва и турският рали пилот Ягиз Авджъ, победител в 48-ото издание на рали „България” през миналата година.

0 от 500
  • #10
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хаха каква е тая пародия. Вижда се как Формулата толкова бавно потегля че чак освен мотора и една от колите я изпревари. После за драматизъм леко настъпи и настигна мотора. Ако турците имаха пилот от Ф1 със сигурност щеше да е 1 болида хаха. Кола която за 4 сек вдига 200 щеше да е отвяла мотора на средата още
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Можеш, но не е легален за шосе, само за писта. Легалната версия е нещо от сорта на 100 к.с. по-малко. Не че и 99.9% от хората ще могат и нея да карат де :)
  • #8
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Интерсното е, че това е мотоциклет, който можеш да отидеш и да го купиш от магазина в същия вид, какъвто е на клипа и то за не колосална сума. Докато болид или самолет не можеш...
  • #7
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Кико ( преди 5 години )
    На писта много ясно,че Ф1 ще е по-бърз,все пак е на 4 гуми.Ако мотора влезе със скорост в завой колкото влиза болида,пилота ще излети
  • #6
    3 rate up comment 7 rate down comment
    GSX-R ( преди 5 години )
    Нормално H2R все пак е 330-350коня
  • #5
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Физика от 7-8 клас. двигателят на самолета е реактивен - той може да развие максимална тяга (сила) при 0км/час и да я държи така докато му свърши горивото, Затова ускорението му е линейно, скоростта нараства експоненциално. Масата му е много голяма. Мотоциклетът и колата имат съвсем друго поведение, защото отначало имат много въртящ момент спрямо масата си но с нарастването на скоростта, моментът, и съответно ускорението, спадат. Дайте на самолета още малко разстояние и другите ще останат назад.
  • #4
    22 rate up comment 2 rate down comment
    Ttt ( преди 5 години )
    Първо , вижда се че до 4та Формулата превърта гуми , та старта дори колата му я взе ! Второ пистата на клипа е толкова прашна , че този болид , с тези сликове е като шейна на лед !И трето , Ф1 ускорява от 0-200 за 4.1 сек, а до 300 за 8,9 и това е за 2016 ...Вие си преценете , дали мотора има шанс в действителност :)
  • #3
    16 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    Мдаа а в реалността нещата стоят така доста по-различно. Това са рекорди постигнати на едни и същи писти от мотоциклет и Ф1 болид:Silverstone:F1 1.30.6. Lewis Hamilton, Mercedes in 2017. MotoGP, 1.59.9, Marc Marquez, Honda, 2017Red Bull Ring: F1: 1.04.25 2017 Valteri Bottas, Mercedes, 2017. MotoGP: 1.24.31 Johann Zarco, Yamaha, , 2017.
  • #2
    20 rate up comment 2 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Доста безсмислено "състезание".Гледах подобно с мотор, Ф1 и Наскар. Няколко обиколки на писта. Формулата ги издуха с 1 цяла обиколко за нула време. Втори беше Наскара и накрая.. мотора, нищо че в началото дръпна 100-200м.
  • #1
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Кико ( преди 5 години )
    Пистака избухна