IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault разкри динамиката на Megane RS Trophy-R

Французите пускат на пазара серия от 500 бройки от хот-хеча

Renault разкри динамиката на Megane RS Trophy-R

Компанията Renault обяви, че пуска на пазара ограничена серия от хечбека Renault Megane RS Trophy-R, който неотдавна постави рекорд за най-бърз модел с предно предаване на Северната дъга на "Нюрбургринг". Едновременно с това, французите най-после разкриха и динамичните характеристики на автомобила.

Новият Renault Megane RS Trophy-R, който завъртя една обиколка на Северната дъга за 7 минути и 40,10 секунди, е оборудван с 1,8-литров турбомотор с мощност 300 к.с. Той осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,4 секунди, което е с 0,3 секунди по-бързо от версията RS Trophy.

Renault Megane RS Trophy-R

За разработката на хот-хеча е отговаряла спортното подразделение Renault Sport, което си е партнирало с фирмите Akrapovič, Brembo, Bridgestone, Öhlins и Sabelt. Машината се отличава от вече споменатото RS Trophy по екстремните настройки на шасито, изменената аеродинамика и намаленото тегло.

Целият карбонов дифузьор в задната част осигурява на автомобила допълнителна притискателна сила, а предлаганите като опция 19-цолови карбонови джанти Fuji Light позволяват да се свалят още 8 кг.

Моделът излиза на пазара в ограничена серия от 500 бройки, като 30 от тях ще бъдат предназначени за Великобритания и съответно ще са с десен волан. Поръчки за хот-хеча ще се приемат от август, като засега цената не се съобщава.

Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Renault

0 от 500
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Да се чете ... ( преди 4 години )
    ...се отличава от вече споменатото RS Trophy по липса на задни седалки, климатик, изолации и пълна непригодност за ежедневно ползване!