IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Жегите спряха почти 5 милиона коли в Париж

Полицията призна, че глобите не плашат нарушителите

Жегите спряха почти 5 милиона коли в Париж

Почти 5 милиона коли в Париж и околностите на френската столица получиха забрана да се движат по обществените пътища от тази седмица. Това рекордно ограничение на трафика е продиктувано от рекордно високите температури във Франция, които спомагат за разпространение на замърсяването на въздуха от автомобилите.

Изваждането на почти 60% от автомобилите, регистрирани в Париж и околните 79 предградия и градове от улиците е без срок, т.е дотогава докато траят жегите.
Ограничението от вчера спира тези почти 5 милиона автомобили на второто околовръстно на Париж А86, като още в сряда на тази граница бяха спрени по-старите и замърсяващи автомобили.

Първите данни от промените в движението в Париж и околностите му обаче показват, че трафикът се е разтоварил съвсем слабо и задръстванията и забавянията не са изчезнали, въпреки сериозните ограничения.

Полицията потвърди тези данни в първите дни на ограничението, като уточни, че постоянно се санкционират автомобили, които нарушават забраната, но глобата е по-скоро скромна за стандартите на Париж – 68 евро на автомобил и 135 евро на микробус.
От кметството в Париж обаче обещаха, че днес и през уикенда резултатите от ограниченията ще станат по-видими и трафикът ще се разтовари.

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Даа бе брат, само им растат задниците, целулита и хемороидите. Я тръгвай да ходиш, както са ходили дядовците ти и са били потентни до 80. За оросяване на малкия таз правилото е 2 км пеша дневно или 4 с колело.
  • #1
    6 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    сеч! мамка им тарикатска-- в центъра с кола ще ми ходи.. айде у лево.