IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ню Йорк ще последва Лондон в борбата с трафика

Подобно на Сингапур, Стокхолм и Лондон, в Манхатан ще бъде въведена такса за движение на превозни средства.

Ню Йорк ще последва Лондон в борбата с трафика

Жителите на Ню Йорк скоро ще бъдат изправени пред крути мерки за намаляване на задръстванията и замърсяването на въздуха. „Такса задръстване“, както буквално се превежда новата мярка, е част от план за подобряване на живота в мегаполиса до 2030 година.



Пълна програма за таксата скоро ще бъде представена на жителите на Манхатън и останалите четири общини, които са част от Ню Йорк. Първоначално, тя ще бъде тествана в продължение на три години. След този период ще се реши съдбата й, в зависимост от постигнатите резултати.

Осем долара ще трябва да плати всеки, които иска да ползва личния си автомобил на юг от 60та улица в долен Манхатън. През нощта, таксата ще е наполвина по-евтина. Също както в Лондон, ще има специални платна и маршрути за транзитно движение през зоната. За да минете от там, няма да се налага да платите такса. Лицензираните таксита и лимузини също ще са освободени, което най-вероятно ще доведе до още по-големия им недостиг в пиковите часове.
0 от 500