IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW: Не ни трябва суперкола, имаме си M8

Баварците няма да правят наследник на култово M1

BMW: Не ни трябва суперкола, имаме си M8

Феновете на BMW, които очакват от марката да пусне на пазара истинска суперкола, ще останат разочаровани. В компанията не предвиждат създаването на нов модел, който да стане приемник на култово М1. Вместо това, баварците ще обърнат повече внимание на M8, което беше представено неотдавна.

В интервю за изданието Which Car шефът на M Division - Маркус Флаш, заяви, че в момента най-бързото BMW на Северната дъга на "Нюрбургринг" е M8. И именно този автомобил ще се превърне в спортната кола, която феновете на марката очакват от доста време. 

BMW M8

"BMW M8 може да бъде определено като "убиеца на Porsche 911 Turbo", категоричен е Флаш и посочва характеристиките на купето. То разчита на 4,4-литров V8 с две турбини и 600 к.с., като има и версия Competition с 625 к.с. В същото време конкурентът във версия Turbo разполага с мотор с 533 к.с., а вариантът Turbo S предлага 572 к.с.

Все пак, в случая става дума за предишното поколение на модела на Porsche. Очаква се новото 911 Turbo да получи двигател с 600 к.с., а версията Turbo S да развива 640 к.с. Това със сигурност ще нанесе сериозен удар върху позиционирането на BMW M8.

Шефът на BMW M обаче не се притеснява и продължава да хвали новото купе. Според него, M8 не може да се счита за M5 с две врати, тъй като двата автомобила са много различни.

"При купето центърът на тежестта е с 24 мм по-надолу, а освен това са променени настройките на шасито, както и каросерията, чиято предна част е по-твърда. Управляемостта също е подобрена и дори нашите тест-пилоти са учудени, колко много характерът на M8 се отличава от този на М5", каза още Флаш. 

Снимки: BMW

0 от 500
  • #13
    7 rate up comment 0 rate down comment
    "убиеца на 911& ( преди 4 години )
    "BMW M8 може да бъде определено като "убиеца на Porsche 911 Turbo", категоричен е Флаш" ?!?Първо беше 4-ка, да е по-близо до 911, че 3-ката не може.После беше 6-ца, да е по-мощна от 911, че 4-ката не можеПосле беше 8-ца, да е по-зла от 911, че 6-цата не може.Сега и от 8-цата *** за зеле не стана на Льо Ман та закриват цялата програма!!Абе 10 години едно и също и пак не се научиха.
  • #12
    6 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Трън в очите ви е БМВ, нали пенсионери ?
  • #11
    7 rate up comment 4 rate down comment
    BMW sux ( преди 4 години )
    Това ли 8-цата от ЛеМан, която направи едно НИЩО!!!Изтегляй от шампионата и продавай на заблудените, като суперкола.
  • #10
    7 rate up comment 10 rate down comment
    BMW до долния ( преди 4 години )
    Пич,прав си.Веднага ГО местим в другия крачол.
  • #9
    13 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    BMW винаги са правили посредствени коли.Винаги са били под нивото на Мерцедес и Порше а дори и Ауди.Затова и във спорта нямат особенни успехи.
  • #8
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Не знам ( преди 4 години )
    Какъв е проблема да направят суперкар
  • #7
    8 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Еий това Българите сме голями професори,не била балансирана,абе шматка ти качвал ли си се в подобна кола пък и да си се качвал пак няма да разберш какво значи баланс
  • #6
    16 rate up comment 6 rate down comment
    112 ( преди 4 години )
    Не ви трябва супер кола защото не можете да си направите. Да надуваш мощността не означава че имаш такава. Доводите им са просто смешни и достойни за съжаление. Толкова си могат горките...
  • #5
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Пилот ( преди 4 години )
    Къде ще сравняваш порше в централно задно разположен двигател с тоя толуп тежащ два тона и недобре балансиран.
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Всичко е ясно просто това е състезателен автомобил но в омекотен вариант за движение по обществените пътища . Да не забравяме , че това м8 го пуснаха по обратния път първо пуснаха състезателни коли и на тяхна база е това да снимките.