IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW: Не ни трябва суперкола, имаме си M8

Баварците няма да правят наследник на култово M1

BMW: Не ни трябва суперкола, имаме си M8

Феновете на BMW, които очакват от марката да пусне на пазара истинска суперкола, ще останат разочаровани. В компанията не предвиждат създаването на нов модел, който да стане приемник на култово М1. Вместо това, баварците ще обърнат повече внимание на M8, което беше представено неотдавна.

В интервю за изданието Which Car шефът на M Division - Маркус Флаш, заяви, че в момента най-бързото BMW на Северната дъга на "Нюрбургринг" е M8. И именно този автомобил ще се превърне в спортната кола, която феновете на марката очакват от доста време. 

BMW M8

"BMW M8 може да бъде определено като "убиеца на Porsche 911 Turbo", категоричен е Флаш и посочва характеристиките на купето. То разчита на 4,4-литров V8 с две турбини и 600 к.с., като има и версия Competition с 625 к.с. В същото време конкурентът във версия Turbo разполага с мотор с 533 к.с., а вариантът Turbo S предлага 572 к.с.

Все пак, в случая става дума за предишното поколение на модела на Porsche. Очаква се новото 911 Turbo да получи двигател с 600 к.с., а версията Turbo S да развива 640 к.с. Това със сигурност ще нанесе сериозен удар върху позиционирането на BMW M8.

Шефът на BMW M обаче не се притеснява и продължава да хвали новото купе. Според него, M8 не може да се счита за M5 с две врати, тъй като двата автомобила са много различни.

"При купето центърът на тежестта е с 24 мм по-надолу, а освен това са променени настройките на шасито, както и каросерията, чиято предна част е по-твърда. Управляемостта също е подобрена и дори нашите тест-пилоти са учудени, колко много характерът на M8 се отличава от този на М5", каза още Флаш. 

Снимки: BMW

0 от 500