IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia XCeed получи дигитален панел

Официалният дебют на новия компактен кросоувър е след две седмици

Kia XCeed получи дигитален панел

Южнокорейският автомобилен производител Kia публикува снимка на топ изпълнението на приборния панел на новия си компактен кросоувър XCeed. Официалният дебют на модела ще се състои след две седмици.

Дигиталният приборен панел, разработка на самата компания, е наречен Supervision. Той представлява 12,3-инчов екран с резолюция 1920x720 пиксела, което според представителите на компанията осигурява максимална яснота при показване на информация за състоянието на автомобила.

"Дигиталният ни панел Supervision е само едно от многото нововъведения, които ще бъдат достъпни за XCeed. Вярваме, че такива неща са важна част от колата, особено за моделите от висок клас, където има много характеристики, които трябва да бъдат показани в най-разбираема форма. Очакваме да оборудваме със Supervision и други наши нови продукти", заяви Емилио Ерера, изпълнителен директор на европейския офис на марката.

Kia XCeed

Компанията побърза да съобщи, че приборният панел ще бъде монтиран в най-новите хибридни и електрически модели. Според Kia, особеностите му позволяват на екрана да се покажат по-голям брой характеристики, без шофьорът да бъде претоварен с информация, което ще му позволи по-малко да се разсейва от пътя.

За новия Kia XCeed приборният панел Supervision ще се предлага като опция. В базовото оборудване кросоувърът ще се предлага с аналогово табло с едноцветен 3,8-инчов екран, разположен между тахометъра и скоростомера.

Снимки: Kia

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    aaa ( преди 4 години )
    Много е удобен дигиталния панел. И аз бях скептичен в началото, но свикваш просто от второто сядане. Много е контрастен, никакъв проблем денем и нощем.Можеш да го конфигурираш, това с картата за навигация по средата наистина е супер удобно... става въпрос за Тигуан
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    това е модата сега.. според мен класически приборен панел + LCD по средата за данни е предостатъчно. Единствено на тия целите панели е гот ако се пусне навигацията на цял екран, което май даже не е възможно на много коли - знам за ауди Q7 че може.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Зареждайте едно НФС и с бутоните от волана да се почва....Пълни глупости
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    sameman ( преди 4 години )
    За мен основният проблем на цялото това нещо е, че след пет години всичко ще изглежда старо и нелепо, а хората ще се чудят какво да правят. Технологиите се развиват с все по-големи темпове и подобни решения, ще остаряват все по-бързо. Колкото по-класически е решен един автомобил, толкова по-добре ще остарява. Винаги се сещам за автомобили като стария Aston Martin Lagonda, който буди само насмешка с интегрираните си "хайтек" технологии.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Добре де, какво толкова се прехласват по тези панели? Голям прас!През деня като ти светне слънцето в очите/ в таблото как е? На тъмно как действа на очите? Не заслепява ли?Нека някой, който има опит да каже.