IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко изминава новата Kia Soul EV (ВИДЕО)

Тест в Норвегия показа пробег от 430 км със скорост 90 км/ч

Колко изминава новата Kia Soul EV (ВИДЕО)

Някои от нейните "сестрински" модели са базирани на специални платформи за "зелени" автомобили, но това по никакъв начин не се отразява на новата Kia Soul EV. Батерията й от 64 кВт/ч е голяма и задвижващата система ефективно използва това. Официалните цифри за пробега се различават по света. В Америка, например, според EPA моделът изминава 391 км., а според WLTP пробегът е с 15% по-голям.

Бьорн Ниланд изкара изцяло новия електрически автомобил на тест в Норвегия и постигна 430 километра при почти постоянна скорост от 60 км/ч за 4 часа и 39 минути. На някои пазари, където времето е по-добро, пробегът може дори да бъде по-висок от този.

В някои страни моделът се предлага със стандартна батерия с капацитет от 39.2 кВтч, която осигурява пробег от 277 км. В този случай имаме малко по-добра консумация на енергия от 145 вата/час спрямо 157 вата/час, но и по-малка мощност - 136 срещу 204 конски сили. В резултат на това ускорението до 100 км/ч отнема повече време. Бьорн разкрива лесен трик, по който да разпознаем двете версии - тази с батерията от 64 кВтч има червена емблема "Soul" на капака, а при базовата модификация тя е сребърна.

0 от 500