IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Идва по-мощна и по-бърза версия на Alpine A110

Премиерата на серийния вариант на A110 GT4 ще е по време на "24 часа на Льо Ман"

Идва по-мощна и по-бърза версия на Alpine A110

Възродената марка Alpine ще представи по време на легендарната надпревара „24 часа на Льо Ман” нова, по-мощна версия на модела си А110. Представянето е предвидено за неделя, 16 юни, броени часове преди финала на състезанието, което е част от най-славните страници в състезателната история на Alpine.

Според все още непотвърдена информация, колата ще представлява серийна версия на състезателния А110, подготвен по изискванията на най-масовия GT пистов клас – GT4. Наскоро папараците заловиха по време на тестове точно такъв прототип, но тогава нямаше данни за съдбата на прототипа.

Новата версия се задвижва от вече добре познатия 1,8-литров турбо мотор, който А110 дели с последния Renault Megane RS. Модернизираната версия на този мотор вече се появи при Megane RS Trophy, като за А110 мощността му ще е 300 конски сили, а максималният въртящ момент – 400 Nm. Така увеличението при мощността е 48 конски сили, а при въртящия момент – с 80 Nm.

Клиентите ще могат да избират между 6-степенна механична трансмисия или също 6-степенна автоматична кутия с два съединителя.

По-мощният А110 ще дойде с промени в окачването, като настройките му ще са много близки до тези на пистовата кола, по-нисък просвет, регулируеми амортисьори и спирачни апарати Brembo.

0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 4 години )
    На крив *** вълната му пречи! Ето какво правят ИСТИНСКИТЕ коли със задно разположен двигател, на СЪЩИЯ тест:- Порше Кайман:https://***.youtube.com/watch?v=prpZzeespRc- Порше Бокстер:https://***.youtube.com/watch?v=0uR6bfMeefMда не говорим за истинските Поршета .ПП То за рено на никой никога не му стига времето да свикне с тоя бок*лук!!
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Автомобила е предназначен за писта и то с повече завои,наскоро гледах сравнение на Алпин с Порше бокстер с 300к.с. мощност,точно на технична писта и разликата във времето за обиколка бе с 2 десети в полза на Порше,но това го коментираха е в резултат на по-високата с 48к.с. мощност в полза пак на Порше.
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    е по-осезаема. Не трябва да се забравя и факта,че това е автомобил създаден за доста по -опитни и дори профи водачи,а не за обикновени шофьори с реакции,които в повечето случаи не могат да реагират и на доста по прости пътни ситуации,та камо ли на лосов тест. То заради това и бройката е ограничена до няколко стотин автомобила производство.
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Писалите негативно е хубаво да прочетат коментарите под испанския лосов тест,за да разберат,че не са имали достатъчно време за да по тренират с колата,защото това е кола със средно разположен двигател и задно задвижване и се управлява доста по-различно от нормалните с предно разположен двигател и предно,4х4 или преден двигател задно предаване. Като уточнение също се установява,че са го пробвали в режим с минимална намеса на ЕСП,а има и режим нормален при,който намесата на стабилизиращата система
  • #5
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Хе хе хе! ( преди 4 години )
    Хората им пускат реални тестове, които доказват, че това рено-недоразумение е пълен шит, ама увредените си бичат минуси - и те не знаят защо!
  • #4
    6 rate up comment 6 rate down comment
    nenone ( преди 4 години )
    страшно "забавен" - до първата канавкавидно от постнатите долу клипове ...
  • #3
    8 rate up comment 4 rate down comment
    none ( преди 4 години )
    Много забавен за каране автомобил. С 300 к.с. ще стане още по-забавен за каране.
  • #2
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Направо трагедия!! ( преди 4 години )
    Тея рено-смешници се дънят даже на задължителните 77км/ч за лосовия тест!!https://***.youtube.com/watch?v=AdsXUB0z-PcДори един СУВ на Опел - Грандланд се справя къде-къде по-добре!! ))))))))))))))))https://***.youtube.com/watch?v=leDJSuHXJTY
  • #1
    6 rate up comment 16 rate down comment
    Хе хе хе! ( преди 4 години )
    Тази френска трагедия как се дъни на лосовия тест и то с малкия мотор, не е истина! Кво ли остава с по-мощен - трагедия направо!! Вижте в тубата на km77.com, че комедиата трие