IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко в действителност побира багажникът?

Изследването засяга само модели от най-популярния сегмент на пазара

Един от показателите при избор на нов автомобил, който ще бъде единствената кола в семейството, е обемът на багажника. Експертите от изданието ZR решиха да проверят действителни ли са стойностите, посочвани от производителите, като изследваха моделите от сегмент С - един от най-популярните на пазара. За целта, те използваха предварително опаковани пакети, чиито размери са предварително уточнени. Ето и резултатите:

0 от 500
  • #4
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Октавията е с наистина безкраен багажник - по литри бие много седани от D сегмент. Аз съм с малко дете и карам такава лифтбек. Аз и жената пътуваме с 2 раници детето с 2 куфара. Като сложиш и колички, кошари и т.н. И пак да остане багаж в купето е изключение.
  • #3
    17 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Този тест е леко безумен. Няма 2 багажника с еднакви пропорции. Следователно и при еднакви литри няма да поемат еднакво количество от кутии с дадени размери. Като товариш всеки път еднакви кутии ли слагаш. До долния - много ме кефи тук като се засравняват коли за 30-35к лв с коли за 100+к. Много ясно че кола по-дълга с половин метър ще побере повече. но при тези коли се тъси баланс между размери и практичност.Като ти е важен багажника вземи ван и ще засрами Е класата
  • #2
    17 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен 2 ( преди 4 години )
    Напротив, тези малки седани са най-смисленият сегмент. В 99% процента от случаите багажниците им са достатъчни. Автомобилите вършат работата, за която са купени, стават както за града, така и за извън града. Разходите по поддръжка и експлоатация са най-ниски и затова и най-често се забелязват по улиците.
  • #1
    1 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тези малки седани са най-безсмисления сегмент. За багажник който наистина побира се купува средноразмерно комби като Волво В90 или Е-класа. Имат дълъг багажник с правоъгълна форма и равен под който улеснява товаренето. Почти всеки литър от 600-те може да се ползва.