IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко в действителност побира багажникът?

Изследването засяга само модели от най-популярния сегмент на пазара

Един от показателите при избор на нов автомобил, който ще бъде единствената кола в семейството, е обемът на багажника. Експертите от изданието ZR решиха да проверят действителни ли са стойностите, посочвани от производителите, като изследваха моделите от сегмент С - един от най-популярните на пазара. За целта, те използваха предварително опаковани пакети, чиито размери са предварително уточнени. Ето и резултатите:

0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Голфчето с много сериозна разлика.
  • #13
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Пак някакви простотии и пак някакви експерти! Обама на багажника не се мери с кутии, а с инфрачервен лъч, който се върти на 360 градуса непрекъснато от най ниската точка до най-високата в помещението на което искаме да измерим обема. Това с кутиите е някаква смешка! Не казвам, че производителите не използват разни номера да лъжат, но този пореден бъл-воч с който ни заливат е просто безумие. Да мериш обем с кутии. Ужас! А най-точно се мери, като се запечата обема и се пълни с вода.Там няма лъжа
  • #12
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Най-добре е Hyundai Elantra, 420/440 литра.
  • #11
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "Френският седан е по-близо до посочените от Citroen параметри. Той би трябвало да събере 440 литра, но реално те са 440 литра, което е отличен резултат. "Ами .... близо си е да
  • #10
    6 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не само съм се качвал, а и съм имал представи си! И служебни съм карал. Едни и същи впечатления от всичките. А теб щом толкова те впечатлява Октавията, значи на нея се качваш от Трабант или нещо от този род и ти се вижда едва ли не, като космически кораб този бюджетен автомобил, който, като цена не си заслужава парите. Едно време поне евтини бяха и можеше да преглътнеш недостатъците, а сега вече не. А всъщност неизвестното е известно. Двигателите на ВАГ не струват. Проблемни и харчат масло.
  • #9
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ти поне качвал ли си се в Октавия, или само по снимки коментираш? Аз вече 3 години я търкалям и единствения недостатък е, че я взех с 1.2 а не с 1.4 двигателя. Няма нищо бюджетно ако я сравняваш с всички други коли в класа. Да, спрямо А3 или А класа изостава, ама и ценово не е на същото ниво. Интересно само какво е неизвестното. Да Лоджито за цената си е екстра, ама да го сравняваш с Октавия е несериозно.
  • #8
    7 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Октавията има само един багажник и до там. Това са и преимуществата общо взето. Бюджетен автомобил с много неизвестни. Само след година, гарантирам на всеки, че ще съжалява за покупката. Всичко започва да дрънчи, скърца и хлопа в тази кола. Ако багажникът ви е от най-важно значение, това е колата. Наистина е голям и събира много. Всичко останало обаче не е за хвалба. А ако наистина ви трябва бюджетен автомобил на ниска цена с огромен багажен обем Dacia Lodgy е колата! Има и на газ. Перфектна е!
  • #7
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    тук стана като бг татко деца колички столчета играчки купете си бус за тази цел
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Значи според този под мен САЩ е страна от третият свят щом там се карат предимно седани. Хората са измислили багажници за тавана драги, нещо, като не ти се побира в багажника. Детските колички се сгъват и се побират във всеки багажник, дори и на малолитражка. На времето, като се ожених и ми се роди дете имах Корса. Та с тази количка сме ходили по почивки и сме обиколили половин Европа. Вярно, не сме пренасяли половината къща, както явно правиш ти, а сме вземали най-необходимото.
  • #5
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тези седанчета са предвидени предимно за страни от третия свят, или се карат като служебни за разнасяне на папки. Аналогичните модели в белия свят са хечбеци или комбита. Имай две малки деца и замини на почивка с такава кола, да видим как ще натовариш количка, три куфара, едрогабаритни играчки и т.н. Дори на теория да ги има литрите, тези неща трудно ще влязат през отвора на багажника и вътре няма как да се сместят.