IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari пуска 15 нови модела до 2022 г.

Част от тях ще получат хибридната система на новия SF90 Stradale

Ferrari пуска 15 нови модела до 2022 г.

Ferrari планира да лансира 15 нови модела до 2022 година, като 60% от тях ще са с хибридно задвижване, като част от тях ще са с V8 двигател, а други – с новия V6 мотор, който сега компанията разработва. Това главният изпълнителен директор на Ferrari Луис Камилери след представянето на най-мощното серийно Ferrari – SF90 Stradale.

Също така компанията планира да използва хибридната система от SF90 Stradale при новите модели, като най-вероятно те ще получат версия на V8 мотора с по-ниска мощност.

SF90 Stradale се задвижва от 4-литров V8 двигател с мощност 769 конски сили и 800 Nm въртящ момент, който работи с три електромотора. Единият електромотор е на предния мост, другите два – на задния, а сумарната им мощност 217 конски сили. Така общата мощност на хибридния модел е 986 конски сили.

„Предстои да представим още хибридни модели, които ще използват технологии и готови решения от SF90, но със специфични за всеки модел характеристики на задвижващата система”, допълни техническият директор на Ferrari Михаел Лайтерс.

„С SF90 навлизаме в нов за нас сегмент и се надяваме да привлечем нови клиенти – обясни Камилери. – Най-близките ни планове са свързани с представянето на още 5 нови модела до края на тази година.”

0 от 500