IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari стартира 2019 г. с голям скок на продажбите

До края на месеца компанията ще представи нов хибриден модел

Ferrari стартира 2019 г. с голям скок на продажбите

За разлика от основния си конкурент на пазара - Lamborghini, който залага основно на кросоувъра си Urus за увеличение на продажбите, Ferrari преуспява и без да има подобен модел в гамата си. От компанията се похвалиха, че за първите 3 месеца на 2019 г. са продали 2610 суперколи, което е с 482 повече от същия период на миналата година.

Увеличението е с 23%, като най-голям принос за него има моделът Portofino (на снимката). Като цяло суперколите на Ferrari с V8 двигател записват ръст на продажбите от 30,6%, докато при тези с V12 увеличението е с 4,1%. Най-голям скок се отчита на пазарите в Китай, Хонконг и Тайван - цели 79,2%.

Заедно с ръста на продажбите, компанията значително е увеличила и доходите си от резервни част и двигатели. Чистата печалба за първите 3 месеца на 2019 г. е 940 млн. евро, което е с 13,1% повече от същия период на 2018 г.

Отличните показатели на Ferrari явно ще се запазят и занапред, тъй като до края на месеца марката ще представи нов хибриден модел. Неговата премиера ще се състои в базата в Маранело, съобщи генералният директор на компанията Луи Камилиери.

Ferrari

Информация за автомобила засега липсва, въпреки че негови прототипи на няколко пъти бяха заснети по време на тестове. Очаква се, в основата на суперколата да бъде бензинов V6 с две турбини. Той ще бъде позхомаган от електромотор, като съвкупната мощност на системата ще е 730 к.с. и 1064 Нм въртящ момент.

Новият хибриден модел ще се разположи над сегашните F8 Tributo и 812 Superfast в гамата на Ferrari. Любопитното е, че вторият от тези автомобили е оборудван с 6,5-литров V8 с 800 к.с. и 718 Нм въртящ момент. Това означава, че новата суперкола ще осигурява по-добро съотношение между мощност и тегло, за да бъде позиционирана по-високо.

Снимки: Ferrari, Carscoops

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Korado Katani ( преди 4 години )
    Я пак?!Superfast s V8?!Алоооо Аутомедияяяяя.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    маркиз фон тиссен ( преди 4 години )
    Вярно е, че Ферари се отделиха от Фиат. Да, Ексор си запазиха мажоритарен дял но в никакъв случай не могат да правят каквато си искат и да решават сами. Не е изключено и с миноритарен дял да останат някога.
  • #2
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ferarri не са самостоятелна марка, те са част от Ексор Груп, холдинга майка и на Фиат-Крайслер и Ивеко. Само Кьоненсег и МакЛарън останаха независими от спортните марки.
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Вива Ферари ( преди 4 години )
    Браво на Ферари! Доказват, че може и самостоятелно да съществуват марките за супер коли. Жалко за Ламбо, че се захванаха с некадърниците ВАГ. Там очаквам скоро време да пуснат дизелова версия с теглич. Може и едно комби, за да увеличат още повече продажбите. Нищо, че ти продават хипер кола на хипер цена с части на Ауди. Имаше статия за това нещо. Пълна немска излагация за пореден път.