IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari възражда Testarossa с над 1000 конски сили?

Дали обаче става въпрос за модела от 1984 или за 250 Testa Rossa

Ferrari възражда Testarossa с над 1000 конски сили?

Нали не сте си мислили, че Ferrari ще допусне да изостане от най-модерното състезание на бутикови и по-големи автомобилни компании, които лансират супермодели с екзотична мощност и смразяващи цени?

Според последните слухове от Маранело, в италианската компания обмислят възраждането на култовия модел Testarossa, като източник на информацията е човек от „вътрешния кръг” клиенти на Ferrari, т.е тези, които вече имат няколко коли от марката и се сред първите, които получават оферта за следващия нов модел, който излиза в лимитирана серия.

Според него, във Ferrari работят по новата Testarossa, която ще е с мощност над 1000 конски сили, идващи от V12 бензинов двигател, който ще работи с електромотор, но все още няма яснота за общата мощност на хибридната система.

Информацията за тази кола е била споделена на представители на „вътрешния кръг” по време на вечеря, организирана от Ferrari за най-важните й клиенти. Ако това се потвърди, то компанията ще използва името Testarossa за първи път от почти 30 години.

Оригиналната Testarossa дебютира през 1984 година с 4,9-литров 12-цилиндров боксер с мощност 390 конски сили, а по-късната версия 512 TR е с мощност 434 конски сили. В средата на 80-те години това е топ моделът на Ferrari. За сравнение, днешният базов модел на Ferrari – Portofino е с мощност 599 конски сили, осигурени от V8 двигател.

По-скоро обаче във Ferrari ще продължат серията Icona – през септември 2018 компанията показа Monza SP1 и Monza SP2, като моделите от тази лимитирана серия са вдъхновени от състезателните коли на Скудерията от 50-те години.

Също от 50-те години е и първият модел с подобно име – 250 Testa Rossa е от 1957 година и трябва да обърнем внимание на различното изписване на името в сравнение с модела от 1984. 250 Testa Rossa се задвижва от 3-литров V12 двигател с мощност малко над 300 конски сили.

Технически погледнато, възраждането на 250 Testa Rossa ще е и по-лесно, с оглед на това, че Ferrari разполага със съвременен V12 двигател, който сега се използва при 812 Superfast, като мощността на агрегата е 800 конски сили.

0 от 500