IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari ще запази V12 двигателите

Италианците вярват, че тези мотори могат да бъдат екологични

Ferrari ще запази V12 двигателите

Двигателите V12 се среща все по-рядко в съвременната автомобилна индустрия. Дори производители като  Mercedes-Benz и BMW вече обявиха, че спират да ги поставят на най-мощните си модели.

Все пак има някои компании, които не мислят да се отказват от V12 моторите. Това вече бе обявено от Lamborghini, а сега същата позиция зае и големият конкурент Ferrari, съобщава Motor1, като се позовава на техническия директор на марката - Майкъл Лайтерс.

Според инженера, компанията му ще продължи да развива V12 агрегатите, като ще ги направи по-ефектини и по-екологични, за да може те да отговарят на съвременните стандартни за вредни емисии. Така Ferrari ще съхрани двигателя, който е една от основвите ценности на бранда. 

"Хибридизацията и двигателят с голям обем не са съвместими, така че класическият V12 атмосферен мотор ще продължи да играе основна роля в бъдещето на Ferrari. В същото време останалите ни модели ще бъдат оборувани с хибридни системи, но при тях бензиновите двигатели ще имат по-малък обем", коментира Лайтерс.

Снимка: Motor1

0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Все си мисля, че едно Ферари с ток не е Ферари.Нека си останат и такива коли, със шумни ДВГ. Така или иначе те са малко и не представляват кой-зане каква заплаха за екологията.Аз лично не мога да издържа повече от 5 мин в шумна кола, но тихо Ферари си е джендърщина.
  • #2
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Нормално италианците не са никаква техническа нация изостанали парапитеци!
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Най добрите V12 са техните.