IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Историята на Ferrari в 2 минути (ВИДЕО)

Вижте някои от най-славните моменти на Скудерията

Историята на Ferrari в 2 минути (ВИДЕО)

През 2019 Ferrari отбелязва 90 години от основаването на компанията – през декември 1929 Енцо Ферари и партньорите му дават началото на акционерното дружество Societa Anonima Scuderia Ferrari, като компанията е регистрирана в Модена, а след това е изградена базата в Маранело.

Вчера Скудерията представи новия си автомобил за сезон 2019 във Формула 1, като болидът получи означението SF90 – в чест на годишнината.

На представянето на колата своята премиера направи 2-минутен клип, събрал най-големите успехи на Черните кончета в автомобилните състезания. В него могат да се видят някои от най-успешните пилоти на тима – от Хосе Фройлан Гонзалес през Хуан Маунел Фанджо, Ники Лауда, Жил Вилньов, Михаел Шумахер, Кими Райконен и т.н.

Видеото не се ограничава само с постиженията на Ferrari във Формула 1 – има и интересни кадри от участието на италианците в 24-часовите надпревари в Льо Ман и Дейтона, както и в други големи състезания.

Райконен, който за последно кара в Скудерията до края на миналата година е последният световен шампион на Ferrari във Формула 1 с титлата си от 2007 година.
 

0 от 500