IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте и чуйте най-мощните модели на Ferrari

Звукът на атмосферния V12 е радост за ухото

Вижте и чуйте най-мощните модели на Ferrari

Още с появата си Ferrari Monza SP1 и SP2 през миналата година двете коли се наредиха сред класическите модели на Скудерията, но досега от Маранело публикуваха само снимки на автомобилите. Сега дойде време да видим двата спийдстъра в движение.

SP1 и SP2 са първите модели от новия клас автомобили на Ferrari, носещ името Icona. В случай става въпрос за ексклузивни малки серии коли, създадени за най-важните клиенти на Ferrari, както и за колекционери.

Едноместният SP1 и двуместният SP2 съживяват духа и дизайна на баркетите на Ferrari от 40-те и 50-те години, като това е най-семплото определение за двете коли.

Чудесният звук, идващ от SP1 и SP2 се дължи на атмосферния V12 двигател, който ги задвижва – най-мощният атмосферен мотор, създаван някога от Ferrari. В мотора се използват технологии от Формула 1, а мощността му е 799 конски сили при 8500 об/мин. Двата модела се базират на 812 Superfast, като са с каросерии от фиброкарбон.

0 от 500