IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американец заработи 5,8 млн. долара от старо Ferrari F430

Дилър скрил умишлено, че автомобилът имал повреден изпускателен колектор

Американец заработи 5,8 млн. долара от старо Ferrari F430

Представете си, че купувате употребяван спортен автомобил на легендарната марка Ferrari "само" за 90 000 долара, а след известно време получавате 5,8 милиона за него. Нормално, биха казали някои. Всъщност обаче, това звучи донякъде... странно, но за един човек именно такъв сценарий се разигра в действителност.

Според Automotive News американецът Хамид Адели купил старо Ferrari F430 от официалния дилър на Mercedes-Benz в Арканзас през 2016 г. Г-н Адели направил грешка, като не проверил сам автомобила преди да го купи. Вместо това колата била прегледана от специалист на Ferrari.

Проверката разкрила редица проблеми с автомобила. Някои от тях били незабавно поправени, но други, очевидно, останали незабелязани. Монтьорите от местния оторизиран сервизен център на италианската марка казали на Адели, че всичко с колата е наред и тя е в идеално състояние.

Ferrari-F430-2

Скоро обаче от автомобила започнало да мирише на бензин - миризмата била толкова силна, че се усещала в гаража и дори в къщата на Адели. По-късно се оказало, че причината е в изпускателния колектор. Дилърът на Mercedes-Benz, от който била купена колата, веднага се дистанцирал от случая, като настоявал, че самият Адели си е виновен - трябвало да прегледа колата по-обстойно.

В крайна сметка обаче купувачът завел дело срещу дилъра, което спечелил. Съдията отсъдил, че дилърът е скрил умишлено повредата и присъдил да плати на Адели 6835 долара компенсаторни щети, 13 366 долара лихви и 5,8 милиона наказателни щети. Решението на съда се обжалва.

0 от 500