IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford срещу Ferrari на голям екран

Филмът с Мат Деймън и Крисчън Бейл е за Льо Ман през 1966 година

Ford срещу Ferrari на голям екран

Историята на битката за титлата във Формула 1 през 1976 година между Джеймс Хънт и Ники Лауда – „Rush” в холивудския й вариант, се оказа катализаторът, който върна интереса на голямото кино към автомобилния спорт. Естествено, преди това беше документалният „Сена”, а сега идват още интересни заглавия.

В Швеция вече мина премиерата на филма за Рони Петерсон, който обаче все още чака субтитри на английски, а в средата на ноември ще е дебютът на дългоочаквания „Ford vs Ferrari”, който ще разкаже за първата от четирите поредни победи на Ford GT40 в „24 часа на Льо Ман” – триумфът през 1966 година.

Звездите на филма са Мат Деймън и Крисчън Бейл, но нито един от тях не изпълнява ролята на Енцо Ферари, каквито бяха първоначалните очаквания. Носителите на Оскар са получили роли на героите, които в действителност имат най-важно значение за големия успех на Ford.

Деймън изпълнява ролята на Каръл Шелби, когото Ford наема, за да оглави състезателната програма на GT40 за Льо Ман, а Бейл се превъплъщава в Кен Майлс – британски пилот и инженер, който става американски гражданин, приятел е на Шелби и има ключова роля за успеха на програмата в Льо Ман.

„На практика това е историята на двама приятели, които се борят срещу Ford, въпреки, че са наети от тази компания, както и срещу арогантността на Ferrari и Енцо Ферари, двамата срещу корпорациите и костюмарите, които не разбират нищо от автомобилен спорт, но искат да казват какво да се случва”, обясни режисьорът на филма Джеймс Манголд пред Entertainment Weekly.

Премиерата на филма е на 15 ноември, но все още не се знае дали лентата ще стигне до България.

0 от 500