IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият хибрид на Ferrari ще струва 600 000 евро

Мощността на задвижващата система ще е около 1000 к.с.

Новият хибрид на Ferrari ще струва 600 000 евро

Главният изпълнителен директор на Ferrari Луис Камилери успя да изненада автомобилния свят преди броени дни, когато обяви нов хибриден модел, който марката ще представи на 31 май. Това вече е официално потвърдено, а голямата новина е, че хибридният хиперавтомобил ще е с мощност 1000 конски сили. Камилери първоначално се задоволи с обяснението, че новият модел ще е позициониран „над 812 Superfast”.

Тези оскъдни парченца информация доведоха до усилени спекулации за това какво ще представи Скудерията в Маранело в края на месеца, като повечето анализатори са на мнение, че новата кола ще получи V8 двигател, но все още няма съгласие по отношение на хибридната система.

Част от специалистите предполагат, че в хибридната система ще влязат три електромотора, а други смятат, че електрическият двигател ще е само един. Предимството е на страната на версията с три електромотора, която позволява векторно насочване на тягата към колелата и ще направи хибридната система с мощност 1000 конски сили по-лесна за управление.

Появи се и още малко информация – очаква се, че базовата цена на новия модел ще е 600 000 евро, като неофициално източник на това инфо е дилър на марката в Швейцария.

Също така Камилери напомни, че по-късно тази година Ferrari ще покаже още един електрифициран модел, но с V6 мотор, а общо новите модели на марката до края на годината ще са три – два във Франкфурт и още един преди края на 2019.

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Малко наслада за ушитеhttps://***.youtube.com/watch?v=8Om0pEmLtUMза да разберете ако някой не е чувал за какво говорим!
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    V6 мотор и Ферари?! Стига ве! Тогава електромотора трябва да е най-малко 500 к.с., за да бъде това наистина истинско ФЕРАРИ! Няма обаче какво да замести звука, който ще е крайно нетипичен за тази марка. V6 мотор няма звъка на тези с повечето цилиндри. едно е V6 мотор, а съвсем друго е V12.