IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се изкарват 1,9 млн. долара от кола за 5 месеца

Американски бизнесмен прие невиждана оферта за своя Koenigsegg Agera RS Phoenix

Как се изкарват 1,9 млн. долара от кола за 5 месеца

Американският колекционер на суперавтомобили Мани Хошбин чакал няколко години доставката на новия си Koenigsegg Agera RS Phoenix и в крайна сметка продал колата само няколко месеца, след като я получи заради предложение от което "не можел да откаже".

Роденият в Иран бизнесмен, който живее в Калифорния, платил 2,2 млн. долара за суперавтомобила. Пет месеца след като му я доставили, той продал колата за 4,1 млн. долара, като така изкарал от нея 1,9 млн., което прави 365,595 долара на месец, 11 875 долара на ден или 495 долара за всеки час ползване. Това били "най-бързите" 1,9 млн. долара, които той спечелил в живота си, става ясно от интервюто на магната, занимаващ се с недвижимо имущество, за тв канала CNBC.

Koenigsegg Agera RS Phoenix

С мощност от 1360 конски сили, Agera RS е най-бързият автомобил, създаван някога, като максималната му скорост е 447 км/ч, регистрирана през 2017 година. Автомобилът на Хошбин е с екстериор от карбон, освен това има и множество акценти от 24-каратово злато. От модела са произведени едва 25 бройки, като последният от тях е именно модификацията Phoenix.

Хошбин обясни, че не смятал да продава колата, но един общ приятел го свързвал със заинтересован купувач, който харесвал много спецификацията. "Казах 5 милиона долара, договорихме се за 4,1 милиона", обяснява милиардерът в интервюто.

Koenigsegg Agera RS Phoenix

След успешната продажба на Agera RS, бизнесменът няма да остане без Koenigsegg за дълго време. Той вече си е поръчал най-новия модел на шведската компания - Jesko, чиято мощност е 1600 коня, а цената е 3 млн. долара.

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "изкарал от нея 1,9 млн., което прави 365,595 долара на месец, 11 875 долара на ден или 495 долара за всеки час ползване"Какви са тия измислени сметки, нали е налял сумати пари за поръчката и е чакал с години да доиде, що не ги включиха и тия в изчисленията?
  • #1
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    историята на този автомобил е много притеснителна и това е причина за да я продаде поръчания автомобил при тестове катастрофира и от конигсег му обещават да му направят друг но човека е претръпнал и го препродава с печалба