IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникална Koenigsegg Agera RS катастрофира за втори път

Хиперколата беше разбита по време на изпитания в Швеция

Уникална Koenigsegg Agera RS катастрофира за втори път

В шведския град Тролхетан за втори път беше разбита специална версия на хиперколата Koenigsegg Agera RS, която се казва Gryphon. За инцидента съобщава изданието GTSpirit.

Уникална Koenigsegg Agera RS катастрофира за втори път

Автомобилът беше направен по поръчка на бизнесмена Мани Хошбин в една-едниствена бройка, която беше изложена на автосалона в Женева през миналата година. Машината се отличава от стандартната Agera RS по екстериора с eлементи от 24-каратово злато.

Преди да бъде предадена на новия си собственик, колата беше подложена на последни тестове от екипа на Koenigsegg и претърпя тежка катастрофа, при която беше сериозно увредена. В компанията решиха да направят нов автомобил за клиента, като дори смениха името му – от Gryphon на Phoenix

Катастрофиралата кола беще въстановена и оставена в щаб-квартирата за демонстрации и тестове. Явно обаче машината няма никакъв късмет, защото отново пострада тежко, като за щастие шофьорът и возещият се до него пасажер са се оттървали без наранявания при инцидента.

Уникална Koenigsegg Agera RS катастрофира за втори път

Задвижването на Koenigsegg Agera RS Gryphon е поверено на туин-турбо V8 двигател с мощност 1 мегавата (1360 к.с.) и 1371 Нм въртящ момент. Същият двигател се използва от Koenigsegg за хиперколата One: 1. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,5 секунди, а максималната скорост е 447 км/ч.

Снимки: GTSpirit

0 от 500