IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо новите модели на BMW изглеждат така? (ВИДЕО)

Обяснението е на главния дизайнер на марката Домагой Дукец

Защо новите модели на BMW изглеждат така? (ВИДЕО)

Новото BMW 1-Series е създадено от нулата, за да може да се конкурира с Mercedes-Benz A-Class, чийто дизайн е доста ярък. Как ще стане това и защо новата "единица" изглежда именно така, а не иначе, обяснява главният дизайнер на BMW - Домагой Дукец.

Впрочем, той даде аналогично обяснение и след появата на обновената 7-Series с нейната огромна решетка на радиатора. В публикуваното в YouTube видео Дукец отново засяга този важен детайл, който се вписва в идеята на компанията - колкото е по-голям даден модел, толкова по-големи са неговите "ноздри".

"Фаровете на 1-Series са разположени малко по-високо, което също е в новия стил на BMW. Реброто, преминаващо под дръжките на вратите, кара хечбека да изглежда още по-динамично. Задната част на автомобила има по-резки линии, а светлините са в L-образна форма", обяснява дизайнерът.

Дукец разкрива и подроности за преминаването на модела към платформа с предно предаване. Основата причина е, че повечето клиенти не се интересуват от малолитражка със задвижване на задната ос. Използването на съвременни технологии позволява на новото 1-Series да бъде доста по-добро от варианта със задно предаване.

"Например, под капака може да бъде поставен 2,0-литров турбодвигател с над 300 к.с., който предава висок въртящ момент към всички колела", коментира дизайнерът. Но не коментира дали е съвпадение, че Mercedes-AMG A35 разчита на мотор със същата мощнот и система за задвижване 4х4.

Снимка и видео: BMW

0 от 500
  • #1
    35 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    ако на един дизайнер се налага да се обяснява за дизайн който е направил, не са добре нещата... Добрият такъв, поне според мен трябва да говори сам за себе си.