IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникален Saab бе продаден за 60 000 евро

Моделът 9-3 Convertible Sky Blue Edition бе последен в историята на марката и сглобен ръчно

Уникален Saab бе продаден за 60 000 евро

В навечерието на ликвидацията си в края на 2011 г. шведската компания Saab Automobile AB успя да разработи на прощаване три уникални версии Sky Blue Edition за модела си 9-3, по една за всеки тип каросерия (седан, комби и кабриолет).

Saab 9-3 Convertible Sky Blue Edition

Най-драматична се оказа съдбата на ярко синия кабриолет. Фалитът на компанията не позволи производството на модела да бъде завършено на поточната линия в завода и в резултат на това той трябваше да бъде сглобен ръчно в друга фабрика. Така Saab 9-3 Convertible Sky Blue Edition не само се оказа последният  Saab в историята, но и ръчно сглобен! С една дума, изключително трудно може да бъде намерен по-ексклузивен модел на марката.

Saab 9-3 Convertible Sky Blue Edition

Този 9-3 се отличава не само с особения цвят на каросерията и с 19-инчовите джанти BBS, но и със спортния пакет Hirsch Performance, който включва модифицирано окачване и изпускателна система, а също така спортен волан и педали. В допълнение, мощността на двулитровия турбо двигател е увеличена от 220 на 260 к.с.

Saab 9-3 Convertible Sky Blue Edition

Пробегът на кабриолета е само 16 111 км и ако се съди по снимките, автомобилът е в почти ново състояние. Трудно е да си представим по-желан подарък за някой истински фен на марката Saab, но този модел вече намери своя нов собственик, който плати за него 59 500 евро.

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Т ( преди 4 години )
    Тука вс мн знаете, ама май никога не сте се возили в сааб? Каруци били... Аз моя го усещам като царска карета, нз вие от къде си ги измислят.. Не било фирма от 70те, ама е кола на годината за 2002,уау големи разбирачи
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Кой разширителен съд визирате? Аз виждам 2-та пред челното стъкло, които са хидравлична течност и спирачна течност и на повечето масови автомобили са там. Питам наистина за да разбера кое не му е наред?
  • #3
    1 rate up comment 9 rate down comment
    Цайчев ( преди 4 години )
    Сааб реално никога не са били фирма след като ги кучува ГМ а тва става още 70-те май.Волво също още от както Форд ги купуват а за китайските волва да не говорим.
  • #2
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Много са красиви SAAB, но са ужасни каруци, за което са виновни GM.
  • #1
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    като отвориш капака на двигателя и само като погледнеш къде е поставен разширителния съд хлопваш капака и си тръгваш по богат с 60 000 еуро