IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

С кравешка тор по колата срещу жегата

Индийска домакиня намери начин да не използва климатика

С кравешка тор по колата срещу жегата

Най-вероятно едва ли ще ви дойде на ум да си облепите колата с кравешка тор, за да се предпазите от жегата, тъй като нямате климатик, но точно това направи една домакиня в Ахмедабад и това се превърна в интернет сензация. Дължим тази новина на вестник Hindustan Times, който има основна заслуга за популяризирането.

Дамата се казва Сежал Шах и обяви, че нейната Toyota Altis е станала доста по-прохладна, след като е била богато тапицирана отвън с кравешка тор. Естествено, тази изолация пази и по-топло през студените зимни месеци. Има и още нещо – използването на кравешката тор спомага и за опазването на околната среда.

„Тази изолация държи по-хладно в колата и освен това намалява замърсяването – обясни Шах пред телевизия ANI. – Тъй като не се налага да използвам климатика и не допринасям за глобалното затопляне.”

Госпожа Шах обясни, че идеята й дошла, след като използвала панели от кравешка тор за изолация на дома й – основно по пода и стените. Там подействало и затова тя решила да продължи и с колата си.

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Цигaнcкa ( преди 4 години )
    мy paбoтa
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Форумният ВАГи-нал, тролът на медията, отново се упражнява в писане на простотии! Това малоумие може да се случи с всяка марка, която попадне в ръцете на п0бъркация, като тази. Както и да е! Помисли защо хората карат Тойота! Навсякъде по света, където условията за придвижване са трудни се използват японски автомобили. Защо ли? Оставям правото да отговори на трола, писал негативните коментари!
  • #4
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    OK, да приемем, че по някакъв извънземен способ е успяла да задържи торта по каросерията на колата и тя стои там след каране по хубавите индийски пътища, ако изобщо кара по такива. Дайте да видим обаче какво се случва с ламарините при съприкосновението на торта! В торта, изпразненията и екстрементите се съдържа голямо количество кисилина. Това са стомашните сокове, които разграждат храната и се отделят с изпражненията. Ха познайте сега какво се случва с ламарините след кратко време!
  • #3
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Dido ( преди 4 години )
    Да си намаже и главата малко, че изглежда я е напекло доста сълнцето щом и идват подони идеи ....
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    пффффрррррттт ( преди 4 години )
    Ъ да бе и се едно през стъклата няма да напича слънче и вътре да стане 70 градуса
  • #1
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Много ми е интересна технологията как се е задържала тази тор по ламарините. Това е най-интересното в случая. Гладка ламарина и тор + много дупки и калпави пътища не ми се вързва нещо. Без армировка тази тор няма как да остане там, но и армировка да има ще се напука от слънцето, като изсъхне. Няма начин просто това да стане. Поредния фейк на комедиантите. Всеки може да си намаже колата с каквото ще, но дали ще стои там дълго време е друг въпрос.