IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се справя Tesla Model 3 с лосовия тест (ВИДЕО)

Испански журналисти останаха впечатлени от поведението на електрическия седан

Как се справя Tesla Model 3 с лосовия тест (ВИДЕО)

Електрическият седан Tesla Model 3 беше подложен на лосов тест, за да се провери способността му да запази стабилност при висока скорост и да не се преобърне. Резултатът е доста предвидим като за електрически автомобил - поради факта, че батериите в пода на каросерията формират доста нисък център на тежестта, колата се държи стабилно на пътя.

Тъй или иначе, журналистите от испанския автомобилен портал km77, бяха доста впечатлени от видяното. Много автомобили преминават успешно този тест, но представянето на Tesla Model 3, по техни думи, се оказало впечатляващо. Седанът изпълнява прекрасно маневрите покрай конусите при скорост от 83 км/ч, макар и не толкова чисто с 88 км/ч (това, разбира се, зависи най-вече от уменията на шофьора).

Между другото, гумите Michelin, с които бе "обут" електрическият седан, също бяха високо оценени - за доброто им сцепление и липсата на значително влошаване в края на трудните тестове.

0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Базовата версия където живея струва 44.500 ?. С голямата батерия струва 54.800 ?. Пуснах калулатора за 5 г изплащане и ми излиза по 600 ? на месец за по-скъпата версия с 560km пробег по WLTP. Цената е напълно поносима за човек със средни и над средните доходи. За човек със заплата 3000-3500 ? ще му е малко зор, ако особено плаща наем 1500+ ?!
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Агрофитнес ( преди 4 години )
    Разбира се, че ще се държи добре - цялата тежест е плоска батерия от край до край ниско долу в пода. Къде това ще се сравнява с вертикален двигател, турен отпред като кютюк или чувал с картофи от зеленчукова борса Цв. Лазаров... При Porsche е пак чувал с картофи, само че в "багажника" и става малко Дебелата Берта с Шавливия Г.з :D И сега някой ще се обиди и ще направи кола с 2 двигателя (преден и заден) да конкyрира Tesla и знаете ли какво ще стане: "с едни гърди напред и с един г.з назад"
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ако си на заплата някъде сигурно 50 000 евро са проблем, но когато имаш собствен бизнес, който е успешен не е такъв проблем. Още повече, че това ти е разход на фирмата и си връщаш ДДС-то. Говоря за чужбина. В БГ нямам на идея дали тази кола се смята за разход. В чужбина всяко МПС/електричка е разход. Мотор, кола, АТВ, джип и т.н. Дори велосипедите се водят за разход. Миналата година си взех Е-байк за 4000 евро. Разход за фирмата е. Намалявам печалбата и плащам по-ниски данъци. Това е положението
  • #6
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    абе за тази (не луксозна) кола стартова цена 90 000лв. не е точно да не е проблем - поне според мен. Да, има ги и другите проблеми със зареждането и обхвата. Което отново засяга цената в крайна сметка, тъй като за малко по-приличен пробег стартираме от над 100 - 110 000лв.
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Теслата се справя... ( преди 4 години )
    ама ако погледнете в същия сайт каква трагедия е онова "хипер-супер" спортно недоразумение на рено, наречено "алпин" лошо ще ви стане!
  • #4
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    т.е. и двете ти коли са и трябва да са семейни? не бих казал че е стандартно, но ок. Иначе за цената - не че е невъзможна, просто е глупаво да се дават толкова пари за това което се получава насреща.
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не е само цената! Колата не е семейна и заради това така. Нямам възможност да поддържам и плащам за 3-та кола. Децата, като пораснат може би, но на този етап нямам възможност за такава, а и гаражът ми е за 2 коли. Едната ще трябва на улицата, което не е добра идея за нов автомобил. Възможността не се изчерпва само с финансови средства.
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "ако имах възможност" - те това е проблемът на тия коли - цената. ;)
  • #1
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Браво! Доста стабилно се държи колата при рязка смяна посоката на движение за което респект. Много бърза и маневрена. Бих си взел, ако имах възможност.