IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как изглежда Tesla Model S на 724 000 км (ВИДЕО)

Електромобилът вече кара на трета батерия, разходите му са 19 цента на 1,6 км

Как изглежда Tesla Model S на 724 000 км (ВИДЕО)

Ако не вземем под внимание периодичните избухвания и съмнителното оборудване като автопилот (тази система изисква по-внимателно проучване), в ежедневната работа електрическите автомобили на Tesla могат да се нарекат надеждни. И, което е още по-интересно - евтини.

Например, тази съвсем не вече млада Tesla Model S от 2015 година, която досега не се е сблъсквала с множество проблеми. Освен това повечето от основните компоненти са били заменени като част от гаранционното обслужване, което прави експлоатацията на автомобила още по-приятна.

Tesla Model S

С подмяната на какви части се е сблъскал собственикът на електрическия модел, чийто пробег е вече над 724 000 километра? Ето някои от основните - подмяна на частите на предното задвижване - на 58 587 км, смяна на батерията - на 312 594 км, смяна на батерията - на 521 498 км.

Както се вижда, автомобилът вече се движи на трета батерия. Това може да изглежда много за една четиригодишна електрическа кола. Струва си обаче да си припомним, че пробегът вече е надхвърлил 700 000 км, а освен това по време на зареждането собственикът почти винаги е използвал мощните терминали Supercharger, което задължително влияе върху срока на експлоатацията на батерията.

Tesla Model S

Освен това прави впечатление, че за първи път батерията е сменена след малко повече от 300 хиляди километра, а за втори - след още 200 хиляди. От последната подмяна, тази Tesla Model S е изминала 203 хиляди километра, което означава, че скоро батерията вероятно ще бъде сменена отново.

Собственикът на автомобила обяснява, че всички разходи по колата досега, му излизат 19 цента на 1 миля (1,6 км). Сами преценете дали е много или не. Като се има предвид, че изчисленията са направени въз основа цената на електричеството, компонентите, консумативите и труда в САЩ.

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 4 rate down comment
    carpe_diem ( преди 4 години )
    Бензин на 700000 км по 10/100 разход би ти излязъл над 150000 лева. Отделно обслужване - масло, филтри за голяма кола в официален сервиз още поне 15-20000 лева. Можеш да я продадеш за 50-60000 лева накрая (предвид огромния километраж, запазени на малко км са над 100К) и... колата внезапно ти стана безплатна :D
  • #2
    7 rate up comment 2 rate down comment
    carpe_diem ( преди 4 години )
    Брой го като разходи на километър, не на година.Отделно батериите ще стават все по-добри.А за да смени трета батерия - да от по-първите автомобили е, ама сигурно 99% от зарежданията са на supercharger, което много прецаква батериите. Ти ако си имаш електричка и й правиш средно по 30-40 км на ден, ще си я зареждаш бавно и батерията ще издържи много повече километри ;)
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Име ( преди 4 години )
    Колко струва новата батерия? Всеки има различна представа за всички разходи. Все пак 85000$ за 3 години. Можете сами да си прецените, като в сумата не се включва и застраховката на колата !!!