IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M8 ще получи електронни спирачки с пистов режим (ВИДЕО И ГАЛЕРИЯ)

Баварците разкриха подробности за най-новия си и най-мощен спортен модел

BMW M8 ще получи електронни спирачки с пистов режим (ВИДЕО И ГАЛЕРИЯ)

Компанията BMW разкри подробности за новия си "напомпан" модел - M8, чиято премиера ще се състои през юни. Автомобилът ще се предлага както в стандартен вариант, така и във версия Competition. 

Купето и кабриолетът ще останат без използвания досега вакуумен усилвател на спирачките, като той ще бъде заменен от специални електрически актуатори (цилиндри), които ще регулират налягането в системата и спирачното усилиe.

BMW M8

Според представители на BMW, новата "електронна" спирачна система е разработена специално за М-моделите на марката. Тя може да бъде използвана както за стандартни спирачки, така и за карбоново-керамични механизми. Актуаторите позволяват по-фина настройка на спирачките, както и по-добра обратна връзка. Те реагират по-бързо при натискане на педала, като същото се отнася и за системата за стабилизация. 

Освен това, отказът от вакуумния усилвател ще позволи на автомобила да смъкне 2 кг от теглото си. Новата спирачна система има два режима на работа - Comfort или Sport, като в зависимост от тях се променя усилието, подавано върху педала.

BMW M8

Най-мощната "осмица" на баварците ще получи и бутон Setup на централната консола, при чието активиране се появява меню за смяна на настройките на системите на автомобила. В случая е преработен и традиционният М-режим, като при него не само се активират най-спортните настройки на колата, но и се променя начина на показване на информация на приборния панел и на проекционния дисплей.

Вече е известно, че новото BMW M8 ще получи 4,4-литров туин-турбо мотор V8, развиващ 600 к.с. (625 във версията Competition). Двигателят е свързан с 8-степенен "автомат" M Steptronic, активен M-диференциал и система за задвижване на четирите колела (същата като при M5) с възможност за заключване на предната ос. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнеме 3 секунди.

Снимки и видео: BMW

0 от 500