IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още мощност за BMW M2 Competition

Германско тунинг ателие подсили модела до 680 конски сили

Още мощност за BMW M2 Competition

BMW M2 е страхотен автомобил за каране, както на пътя, така и на писта, такова е мнението на голяма част от почитателите на марката, сядали зад волана на този модел. След това се появи M2 Competition – версията, която получи мотора от М3 и М4, а заедно с това дойдоха и още по-високите оценки за развитието на М2.

M2 Competition G-Power

Но в германската тунинг компания G-Power са на мнение, че това явно не е достатъчно, въпреки че с двигателя S55 M2 Competition е с мощност 410 конски сили и отстъпва със съвсем малко на М3 и М4. Та, германците решават увеличат сериозно мощността – до 680 конски сили, ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3,2 секунди, според данни на тунинг ателието, а максималната скорост на колата е вече 330 км/ч. За сравнение, това е повече от максималната скорост на McLaren 600LT.

Основните промени засягат заводските турбокомпресори на двигателя, в тях се появяват нови компоненти, способни да издържат на по-високо налягане, а оттам идва и по-високата мощност. Най-вече става въпрос за използването на по-леки и по-здрави компресорни колела плюс лопатки на турбините, които също са подсилени.

M2 Competition G-Power

Заедно с това промени има и по отношение на аспуховата система, дело на G-Power, като благодарение на това моторът „диша” по-ефективно, а и му се променя и звукът. Има и нови пружини и амортисьори, с тях колата става по-ниска и по-стабилна, а водачът може да регулира работата на окачването.
В екстериора също има промени – нови джанти от лети сплави плюс крило на багажника, което явно е неизбежно.

 

0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ами това е бмв , в новото време вероятно единствения модел олицетворяващ корените на марката. Да оптимизиран (тунингован) от много сериозно ателие и поне за мен това е колата , малка по размери и много мощна.