IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M8 Gran Coupe върти обиколки на "Нюрбургринг"

Официалната премиера на автомобила ще е през 2020 г.

BMW M8 Gran Coupe върти обиколки на

"Златната ера" на седаните отдавна премина, като в днешния автомобилен свят все по-популярни стават всъдеходите и кросоувърите. В BMW обаче не се притесняват и подготвят премиера на голямо купе с 4 врати, което всъщост представлява седан с огромна мощност.

Това ще бъде най-практичният представител на възроденото семейство 8-Series, като той ще има и високопроизводителна версия, подготвена от М-подразделението на баварците. Тестови прототип на автомобила беше забелязан да върти обиколки на пистата "Нюрбургринг", което означава, че премиерата на модела не е толкова далеч във времето.

BMW M8 Gran Coupe

Според информациите, стандартното BMW 8-Series Gran Coupe ще бъде представено още през тази година, а М-версията ще дебютира в началото или средата на 2020 г. Покрият с камуфлаж прототип напомня на великолепния концептуален модел M8 Gran Coupe, представен на автосалона в Женева преди около година (на първата снимка).

BMW M8 Gran Coupe

Под капака на BMW M8 Gran Coupe ще бъде поставена модернизирана версия на 4,4-литровия V8 мотор с две турбини, който в стандартния си вариант развива 530 к.с. Мощността на агрегата обаче ще бъде увеличена поне до 600 к.с.

Снимки: Motor1

0 от 500