IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen показа за какво иска 1000 евро предплата

Компанията започна да приема поръчки за електромобила ID.3

Volkswagen показа за какво иска 1000 евро предплата

Компанията Volkswagen вече приема официално поръчки да своя електрически хечбек ID.3., като на старта на продажбите показа как ще изглежда той, а също така и разкри допълнителни технически характеристики.

Цифрата 3 в името подсказва, че новият модел е компактен автомобил. Първата партида от него ще се състои от 30 000 електромобила Volkswagen ID.3 1ST, които ще получат акумулатори със средна мощност. За да си поръча модела, клиентът трябва да внесе депозит от 1000 евро. Най-скъпата версия на пазара в Германия ще струва 40 000 евро, като първите доставки до крайни клиенти ще бъдат осъществени в средата на 2020 г.

Volkswagen ID.3

Премиерата на  Volkswagen ID.3 ще се състои по време на автосалона във Франкфурт през  септември, а серийното производство ще стартира през ноември. В основата на автомобила е модулната платформа MEB, специално разработена за електромобили. Хечбекът ще бъде оборудван само с един електромотор с мощност 170 к.с., като ще получи 3 модификации, които ще се различават по пробега с едно зареждане.

Базовият вариант ще изминава 330 км (батерии с 48 кВт/ч), а "средният" (55 кВт/ч) - 420 км. Топ-версията съответно ще има най-мощни батерии - 62 кВт/ч, които ще позволяват пробег от 550 км.

Поръчките се приемат в 29 държави от Европа, като според експертите, най-голям интерес към модела ще има в Германия, Австрия, Франция, Норвегия, Холандия и Великобритания.

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    От немските фирми само бмв си имат на идея какво правят, там се работи по план и срокове и те се спазват точно както са обявени поне що се отнася до електрическите автомобили.
  • #4
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Хахаха тези избиха рибата с поредните си малоумщини...
  • #3
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    ВАГ пак искат нещо за нищо! Докато има балъци ще има и тарикати. Интересно ми е колко балъка ще дадат 1000 евра за голите обещания на най-лъжливата фирма на света.
  • #2
    9 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тея пак изтрещяха! Искат по 1000 евро за нещо, което още го няма и дори прототип няма, а само някакви компютърни изображения отмкоито се разбира, че ще е нещо, като Гоуф. Като казах Гоуф, а какво става с модела е-Гоуф? Налиразправяха,че ще е убиеца на Тесла, на Лийф и т.н. Май нещо хората не го искат. Толкова ще искат и това творение за което ти искат хилятарка евро. Смешници!
  • #1
    9 rate up comment 8 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Хм... и днес няма да минем без статия за тия.Не ми е ясно, колко ограничен трябва да си за да дадеш едни пари за нещо, което не съществува... но пък като се замисля... те някои хора вярват в господ...