IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen показа за какво иска 1000 евро предплата

Компанията започна да приема поръчки за електромобила ID.3

Volkswagen показа за какво иска 1000 евро предплата

Компанията Volkswagen вече приема официално поръчки да своя електрически хечбек ID.3., като на старта на продажбите показа как ще изглежда той, а също така и разкри допълнителни технически характеристики.

Цифрата 3 в името подсказва, че новият модел е компактен автомобил. Първата партида от него ще се състои от 30 000 електромобила Volkswagen ID.3 1ST, които ще получат акумулатори със средна мощност. За да си поръча модела, клиентът трябва да внесе депозит от 1000 евро. Най-скъпата версия на пазара в Германия ще струва 40 000 евро, като първите доставки до крайни клиенти ще бъдат осъществени в средата на 2020 г.

Volkswagen ID.3

Премиерата на  Volkswagen ID.3 ще се състои по време на автосалона във Франкфурт през  септември, а серийното производство ще стартира през ноември. В основата на автомобила е модулната платформа MEB, специално разработена за електромобили. Хечбекът ще бъде оборудван само с един електромотор с мощност 170 к.с., като ще получи 3 модификации, които ще се различават по пробега с едно зареждане.

Базовият вариант ще изминава 330 км (батерии с 48 кВт/ч), а "средният" (55 кВт/ч) - 420 км. Топ-версията съответно ще има най-мощни батерии - 62 кВт/ч, които ще позволяват пробег от 550 км.

Поръчките се приемат в 29 държави от Европа, като според експертите, най-голям интерес към модела ще има в Германия, Австрия, Франция, Норвегия, Холандия и Великобритания.

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #15
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не мога да разбера как ще дадеш депозит за нещо на което дори цената не му се знае, да не говорим за характеристиките. Това да не би да е най-новият тренд сега?
  • #14
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Жълтеницата ( преди 4 години )
    Светлинни години пред недоразумението на *** дето ще изминава едва 200км. Всички само говорят, Фолксваген обаче действа
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тесла са нова компания почнала от нулата без натрупан финансов ресурс. А и Тесла са премиум марка, а не ширпотреба.
  • #12
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    за какъв тип поръчки бе? кое е нормалното ми кажи и дай нещо от многото примери за които говориш. къде видя злоба? тук се смеем и подиграваме на поредните вагенски малоумщини.
  • #11
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тесла, да не би да са правили нещо по-различно ?
  • #10
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Като чета коментарите по-долу само мога да се надявам, че злобата не е пропила целокупния народ, а само тези дето пишат глупости тук.А за предплатата мога да кажа само едно нещо - за такъв тип поръчки предплатата се смята за нещо нормално, примерите за това са много.
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Volk_bez_Volkswagen ( преди 4 години )
    Прилича на Гоуф!
  • #8
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Поне да се бяха напънали да не прилича на Голф, а то си е чист Голф, като гледам, но на по-висока цена, че и с предплата. Просто нямам думи! Този, който е измислил тази простотия незабавно трябва да го освободят от длъжност! Пълно малоумие е това. Дори и най-болните фенове не вярвам да дадат едни пари за нещо, като Голф без ясни характеристики и само на голи обещания какво ще бъде.
  • #7
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    За най-верните фенове ще има монтиран кюнец бълващ черен пушек, а музикалната уредба ще е свързана с ***.дала на газта и ще се чува звук на дизелов двигател. Тракането и пушека лесно са ги постигнали, но най-хубавата екстра - вибрацийте не зная как ще я докарат. Губи се кефа, ако я няма.
  • #6
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Напънали се даизмислят нов, при това електрически модел и отново се получил фейслифт на Голф. Че дори и с един електродвигател с диференциал и полуоски, за да запазят максимално модела.