IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai увеличи пробега на Ioniq до 300 км

Почти всичко в електрическите версии на модела се управлява дистанционно

Hyundai увеличи пробега на Ioniq до 300 км

През януари Hyundai показа първи снимки на обновения Ioniq и сега предостави по-подробна информация за модернизираното семейство на електрическите автомобили. Най-важната актуализация е по-голямата батерия за версията само на ток - вместо досегашната 28-киловатова, Ioniq Electric 2020 получи по-мощна 38,3-киловатова, която осигурява пробег от 294 км с едно зареждане.

По-мощно стана и зарядното устройство - вместо 6,6-киловатовото е инсталирана система на 7,2 киловата, която в режим на бързо зареждане от специална станция на 100 киловата може да осигури заряд от 80% за 54 мин. В същото време електромоторът, както и досега, развива 134 коня и 295 Нм.

Що се касае Ioniq Hybrid и Ioniq Plug-in, те все още използват 1.6-литровия 4-цилиндров бензинов двигател с мощност 104 к.с. и 147 Нм въртящ момент. При "меката" версия той се подпомага от електромотор с мощност 43 коня и 170 Нм, който работи от 8,9-киловатова батерия. Плъг-ин версията използва по-мощен електромотор от 60 к.с. и 170 Нм, както и 15,6-киловатова батерия, която осигурява 50 пробег само на ток.

Освен това, актуализираното семейство Ioniq вече има повече технологични възможности, включително дистанционно стартиране и спиране на двигателя, дистанционно управление на климатика чрез смартфон, пакет системи за сигурност, дистанционна проверка зареждането на батерията и нова информационно-развлекателна система с 10,25-инчов сензорен екран и навигационна система.

Всички модели също така имат нови брони, преработени дневни светлини, LED фарове, нова решетка под формата на мрежа в хибридните версии, докато Ioniq Electric има отличителен рисунък на затворената си решетка.

Снимки: Hyundai

0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    #5 ( преди 4 години )
    Корейци са бе Факт! Все едно някой да ти каже че ти си турчин. То само с писане не става, трябва и четене.
  • #4
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Няма кво да чакаш новото Пежо 208 има пробег 400км по новият стандарт тия японци са бая назад.
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    carpe_diem ( преди 4 години )
    Реалният пробег на Зоуито е под 300 км. 400 беше по NEDC.Чакам и аз с нетърпение новата версия. И браво за Йончото, че най-накрая има по-адекватна батерия. Тази кола е шампион по икономичност и вече влиза в друга лига, макар че ми се искаше нещо поне около 50 квтч да е...
  • #2
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 4 години )
    И след 5 години като падне с 20% заряда на батерията 300те стават на 200, и като ти се наложи на път да зареждаш на бърза зарядна до 80% и на всеки 150 км ще трябва да търсиш свободно зарядно... и това ако не е зима и имаш попътен вятър - аре нема нужда! Тока е ОК ако си закачен с кабел - с батерии си е ***
  • #1
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Рено Зои има пробег от 400км и сега готвят нова версия.