IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai демонстрира интериора на бъдещето

Новите технологии ще бъдат ползвани при масови модели

Hyundai демонстрира интериора на бъдещето

Съвременните автомобили все повече заприличват на таблети и вече никой не може да се изненада от модел на ток, оборудван с 5 дисплея и системи за безпилотно придвижване. В тази посока гледа и корейският производител Hyundai, който представи своето виждане за интериора на бъдещето.

За демонстрация на възможностите на марката беше избран хечбекът i30. Той е оборудван с нов волан с два сензорни дисплея, които се управляват с пръстите на шофьора. Има също така нов електронен приборен панел с 3D-ефекти, както и напълно нова мултимедийна система.

Hyundai

От компанията посочват, че i30 не е избран случайно, тъй като целта е да се покаже, че електронните системи от най-ново поколение може успешно да бъдат внедрени не само в скъпи премиум-модели, но и в масови автомобили.

Сензорните панели на волана не са нещо ново - те вече се използват при модели на Mercedes-Benz. В Hyundai обаче искат да покажат огромните възможности за персонализация на двата сензорни екрана, а също така и обратната връзка между технологията и водача. Приборният панел разполата с многослоев дисплей (multi-layer display, MLD), при който двете матрици са на разстояние 6 мм една от друга, като създават триизмерен ефект на изображенията.

За съжаление, от компанията подцчертават, че това са само прототипи на новите опции. Работата по внедряването им в автомобилите на марката тепърва предстои, като в проекта участват и учени от Института за безопасност на движението във Вюрцбург. С тяхна помощ системите ще бъдат настроени за максимална безопасност.

Снимки: Hyundai

0 от 500