IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai направи дигитално предно стъкло

Безпилотният автомобил ще може да излъчва филми

Hyundai направи дигитално предно стъкло

Компанията Hyundai Mobis, която е част от Hyundai Motor Group и се специализира в доставката на резервни части и компоненти, ще представи на изложението CES в Лас Вегас интериор на безпилотен автомобил с четвърто или пето ниво на автономия. Една от характеристиките в салона на такива автомобили трябва да бъде дигиталното предно стъкло.

В бъдещите автономни автомобили Hyundai Mobis предлага използването на високотехнологично стъкло, което не само може да промени степента на прозрачност, но и да се превърне в огромен дисплей. На него ще може да бъдат излъчвани филми или друго забавно съдържание.

В допълнение към цифровото стъкло, безпилотникът на Hyundai ще получи система за управление с жестове, както и технология за разпознаване на емоции. В работата си той използва камери, които улавят емоционални промени. Въз основа на получените данни системата променя средата в автомобила и също така може да разкаже за вашето състояние на най-близите подобни превозни средства.

хюндай-2

Преди няколко дни Hyundai представи на китайския пазар кросоувъра Santa Fe със скенер за пръстови отпечатъци, вграден в дръжката на вратата и в бутона за стартиране на двигателя. Южнокорейската компания твърди, че вероятността от хакване на тяхната система е 1 на 50 000 - технологията е пет пъти по-безопасна от традиционния смарт ключ.

Снимки: Hyundai

0 от 500