IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai разкри двигателите за новата Sonata

Извън Южна Корея изборът пада върху два бензинови мотора

Hyundai разкри двигателите за новата Sonata

Южнокорейският автомобилен производител Hyundai обяви с какви двигатели ще се предлага новата Sonata от моделната 2020 г. на световните пазари.

2020-Hyundai-Sonata

Извън пределите на Южна Корея клиентите ще могат да избират средноразмерния седан с 1,5-литров четирицилиндров турбо двигател и 2,5-литров четирицилиндров атмосферен. Първият от двата бензинови агрегати развива 180 коня и 264 Нм максимален въртящ момент, а при втория те са съответно 190 к.с. и 245 Нм. И двата работят в съчетание с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

2020-Hyundai-Sonata

Още преди време Hyundai публикува спецификациите на модела за пазара в Южна Корея. Там седанът ще се предлага с 2-литров атмосферен двигател с мощност 158 коня, както и с 2-литров хибриден с мощност 144 к.с.

2020-Hyundai-Sonata

В допълнение към обявяването на двигателите за световните пазари, Hyundai съобщи, че новата Sonata ще има "цифров ключ" с технология, която позволява вратите да се отварят затварят с помощта на смартфон. Освен това автомобилът ще получи различни системи за подпомагане на водача, включително такава за предотвратяване на сблъсък, за мониторинг на слепите зони, за контрол на движението в избраната лента, за автоматично паркиране и др.

2020-Hyundai-Sonata

В салона седанът разполага с 12,3-инчов цифров приборен панел, както и с 10,3-инчов сензорен екран за информационно-развлекателната система. Като опция пък ще може да се поръча аудио системата Bose Premium с 12 високоговорителя. Новата Sonata ще се появи на световните пазари по-късно тази година, като компанията планира да го продава и в Европа.

Снимки: Hyundai

0 от 500