IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Mercedes-Benz GLS прескача дупките

Най-големият SUV на марката дебютира пред публика

Новият Mercedes-Benz GLS прескача дупките

Компанията Mercedes-Benz официално представи третото поколение на флагманския си кросоувър GLS, който разполага с най-модерни технологии и показва новия дизайнерски стил на марката. Премиерата на всъдехода се състоя на автосалона в Ню Йорк.

Като цяло, на външен вид новият Mercedes-Benz GLS напомня много на модела GLE, от когото е взаимствал модулната платформа Modular High Architecture (MHA). Благодарение на нея, разстоянието между двете оси на автообила се е увеличило с 60 мм и вече достига 3137 мм.

Mercedes-Benz GLS

Използването на ново шаси позволява в списъка с оборудване като опция да бъде добавено фирменото хидро-пневматично окачване E-Active Body Control, работещо благодарение на 48-волтова мрежа. Системата не само сканира пътя пред колата, като определя оптималните настройки в зависимост от покритието, но и може да накара автомобила "да подскача", за да се справи с труден терен.

На старта на продажбите новият Mercedes-Benz GLS ще се предлага в две версии с индекси 450 и 580. Първата разчита на 3,0-литров турбомотор с 6 цилиндъра, развиващ 366 к.с. и 500 Нм въртящ момент.

Mercedes-Benz GLS

Топ-вариантът Mercedes-Benz GLS 580 на свой ред е оборуван с 4,0-литров туин-турбо V8 двигател, който предлага 490 к.с. и 700 Нм въртящ момент. И за двата модела е достъпна 9-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижане на четирите колела 4Matic. По-мощната версия ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,2 секунди, а максималната скорост е ограничена на 210 км/ч.

Новият Mercedes-Benz GLS е получил информационно-развлекателен комплекс MBUX, при който 12,3-инчовият сензорен дисплей на мултимедията е обединен напълно с цифровия приборен панел със същия диагонал. Системата разпознава гласови команди, а някои функции могат да се управляват с жестове.

Mercedes-Benz GLS

Кросоувърът има три реда седалки, като всички са с електрическо регулиране. На втория ред може да бъдат поставени 2 отделни кресла със специални таблети, от които да се регулира климатичната система и мултимедията.

В оборудването на автомобила влизат още 5-зонов климатик, подгряване на седалките, вентилация и масаж, аудиосистема Burmester, безкабелно зарядно за смартфони и "умно" осветление в салона. Има и бутон "автомивка", при чието активиране се затварят прозорците и се прибират огледалата.

В списъка с електронни асистенти попадат още проекционен дисплей, система от камери за кръгово наблюдение, адаптивен круиз-контрол с възможност за пълно спиране, потегляне и сменяне на лентата, както и редица други функции.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500