IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus направи първия миниван в историята си (ВИДЕО)

Моделът LM представлява луксозна версия на Toyota Alphard

Lexus направи първия миниван в историята си (ВИДЕО)

Компанията Lexus представи модела LM, който е първият миниван в историята на японската марка. Премиерата на автомобила се състоя в рамките на автосалона в Шанхай.

Всъщност, Lexus LM представлява луксозна версия на Toyota Alphard, с която разделя платформата и основните си агрегати. Новият миниван се отличава от донора си по фирмената решетка на радиатора, главните фарове, направени в стила на моделите ES и LS, хромираните джанти и променената задна част.

Lexus LM

Салонът е в стила на луксозна лимузина, като мястото на водача е отделено от тези на пътниците на задните седалки със специална преграда, в която са вградени 26-инчов монитор, часовник и хладилник. Пасажерите имат на разположение собствени клесла, разделени с подлакътници със сензорни диспеи, от които могат да се командват голяма част от функциите на автомобила.

В Lexus подготвят и 7-местна модификация на LM с три реда седалки. Тя ще бъде предназначени за бизнесмени, които могат да използват автомобила както за делови, така и за семейни пътувания.

Моделът ще се предлага с два силови агрегата. Версията LM 350 получава 3,5-литров бензинов атмосферен V6 двигател с мощност 350 к.с. Вариантът LM 300h е хибриден, като 2,5-литровият бензинов двигател работи в комбинация с електромотор. Сумарната мощност е 200 к.с. Двете версии ще са достъпни както с предно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела.

Снимки и видео: Lexus

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    dechev ( преди 4 години )
    Прилича на локомотив отпред. Трябва му комин и свиркa.
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    waso ( преди 4 години )
    В зурлата прилича на решетката на печка за дърва и въглища перник.Всичките им дизайнери са за разстрел,оная *** аурис и последния квик, по-точнозурна, турския джип CHR,отчайващи излагации
  • #2
    9 rate up comment 3 rate down comment
    пишман-дизайнер ( преди 4 години )
    Боже! Не можаха ли да го направят на базата на Сиена, която си е класика за миниван? Това чудо става за подводница - да не се вижда външността.
  • #1
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Ба'т Гошо ( преди 4 години )
    Шок! Понякога не разбирам как им хрумват на дизайнерите подобни неща... А най-вече не разбирам как им одобряват тези хрумвания...