IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се сглобяват моделите на Lexus (ВИДЕО)

Марката пуска 60 000-часов документален филм за майсторите Такуми

Как се сглобяват моделите на Lexus (ВИДЕО)

"За да станеш експерт, са нужни 10 000 часа, но за да станеш майстор Такуми, ти трябват 60 000 часа". Тези думи описват видеото за уменията и живота на Такуми. Такуми, което на японски език означава "майстор" на японски, е дума, дадена на опитните майстори, които правят нещата на ръка.

Обемът на тази упорита работа и вниманието към детайла, усъвършенствани, за да овладее занаята, е от голямо значение за Такуми. 60 000 часа е еквивалент на работа по 8 часа на ден, 250 дни в годината в продължение на 30 години.

В документален филм, който Lexus ще пусне официално на 19 март, японската марка показва 60 000 видеоклипа, които представят четирима майстори Такуми и тяхната безкрайно повтаряща се работа. Филмът обсъжда и как човешкият занаят ще оцелее в ерата на изкуствения интелект. Той се нарича "Такуми: 60 000-часова история за оцеляването на човешкия занаят" и е режисиран от Клей Джетър.

Четиримата майстори Такуми включват главен готвач със звезда на Мишлен, традиционен художник по рязане на хартия, производител на автомобили и дърводелец от една от най-старите строителни компании в света.

60 000-часовата версия на видеото ще бъде публикувана на специален уебсайт на Lexus и ще съдържа серия от видеоклипове, които показват как майсторите Такуми вършат работата си. Но ако нямате на разположение 60 000 часа, то 54-минутна версия на филма ще бъде пусната на Amazon Prime Video, Google Play и iTunes, също на 19 март.

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    35 години за да станеш баш майсторджапонците са явно лица със специални образователни потребности
  • #3
    13 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Не случайно Японското съвършенство други производители не само, че не могат да го достигнат, а дори не могат да се доближат. И за да не останат без хляб ги облагат с допълнителни акцизи и залъгват клиентите си, как японците правили само "ширпотреба". Който си е взел японско, друго вече не иска ;)
  • #2
    16 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Това са най здравите коли! А най хубавото е че изобщо не са популярни в Европа. Тоест като си купиш Лексус хем караш качествена кола, хем си уникален, хем и на добра цена. В Бг. немските "премиуми" вече са на всеки ъгъл и като бройка сигурно са повече от Опелите, Рената и Фордовете. Всеки селянин иска немски премиум. И сервизите забогатяха от този факт. :)))А Лескус си купуват само хората които разбират от коли и си правят добре сметката.
  • #1
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Японците често ги избива на фанатизъм.