IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Lexus IS също ще получи мотор BMW

В гамата на модела ще влезе 3,0-литровият двигател с 340 к.с. от Toyota Supra

Новият Lexus IS също ще получи мотор BMW

Следващото поколение на седана Lexus IS ще получи редовия 6-цилиндров турбомотор BMW, който се поставя на роудстъра Z4 и на възродената  Toyota Supra. Това съобщава японското издание Best Car, което се позовава на свои източници.

На новата Supra двигателят развива 340 к.с. и 500 Нм, като се съчетава с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Той позволява на купето а Toyota ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,3 секунди и развиване на максимална скорост от 250 км/ч.

Освен него, гамата задвижващи агрегати на следващия Lexus IS ще включи турбомотори с обем 2,0 и 2,4 литра, а също така и хибридна система, в чиято основа е 2,5-литров двигател. Вероятно ще има и "напомпана"версия - F, която ще разчита на мотор V6 с две турбини, който се поставя на флагмана на марката LS500.

В основата на новия Lexus IS е модулната платформа TNGA, благодарение на която автомобилът ще е със 150 кг по-лек от предшественика си. Използването на новото шаси ще позволи междуосието да бъде увеличено с 40 мм, което ще остави повече пространство в салона. 

Снимка: Lexus

0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    васо ( преди 5 години )
    Лексус не било тойота, ха ха.Бил похубав от БМВ, хаха.Има цифри.Читете бааа...Ще има едно свестно нещо в японската грозна тоалетна.Няма такава уродливо грозна и технологично стара кола в премиум клас.затова и са такива продажбите и.
  • #10
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Щот е друга класа, затва от БМВ не им дават двигателя от М3, а просто от 340i и оризарите ги поставят в 'най-спортните' си 'ЛЕГЕНдарни' модели.Това е 'класа, престиж ...', да бе, как пък не.
  • #9
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    хех, какви са тия партенки? Мотори на БМВ може да се ползват в модели на Тойота, но Лексус е съвсем друга класа.
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Ба'т Гошо ( преди 5 години )
    На хората които си купуват тези коли не им пука, защото колата има 5-7 години гаранция. Това, че на някой му се иска ДВГ да кара 20 безпроблемни години няма общо в случая. Производителите си правят добре сметката и не искат да разработват нови и нови мотори за да покриват всички сегменти. Еко нормите също допринесоха за това.
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Тъкмо ще има нещо премиум в тези лексуси.
  • #6
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Ами чудесно, така ще има поне нещо премиум в тези Лексуси.Самите японци предпочитат БМВ, Ауди, вместо Тойота с климатик, само нашите разбирачи знаят всичко.
  • #5
    4 rate up comment 4 rate down comment
    GT ( преди 5 години )
    Свиквайте, такива неща ще се случват все по-често, защото всички производители гледат да пестят пари и правят обединения - Мерцедес с Рено, VW с Ford и т.н . Не остана нищо истинско от тия марки. Сещам се само за Мазда, при тях все още всичко е Мазда, хубаво лошо, тяхна разработка си е и не взимат нищо от никой и за Европа се правят само в Япония. Някой може да добави и друга марка, но като цяло всичко стана една мешавица.
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    "Това за мен е подигравка с феновете" Продажбите се движат от хора с пари и вкус, а не от фенове, които могат да си позволят нова кола, само ако е на плакат на стената.
  • #3
    3 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Двигател от BMW ....поредното разочарование от съюза между двете марки. Но пък дано наистина да има напомпана версия. V6 двигателя на Лексус се е доказал като един от най надеждните. Работи супер гладко.
  • #2
    14 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Парите за Лексус не са изобщо безумни за това, което предлагат. За премиум марка, цените са им съвсем ОК! А като видиш базовото оборудване ще разбереш защо хората ще предпочетат Лексус пред БМВ! Виж, ако Лекса е с баварски двигател съм съгласен, че е все тая кое от двете. Аз лично не бих си взел никога такава ашладисана японка. Това за мен е подигравка с феновете и не се вписва в моите представи за безпроблемната, здрава, икономична и надеждна кола. Все едно Хулио Иглесиас да запее чалга...