IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще си купите ли класически автомобил директно от Mercedes?

Музеят на марката в Щутгарт предлага някои много интересни коли

Ще си купите ли класически автомобил директно от Mercedes?

Mercedes прави оферта-мечта на колекционерите на класически автомобили, като става въпрос за модели, които са били част от колекцията на музея на марката. А и въпросът, свързан с тази информация звучи направо еретично: Ще си купите ли класически модел директно от Mercedes?

Германците скромно обясняват, че колите са „добре поддържани”, а това се оказва последната бизнес инициативата на компанията. За автомобилите се грижи малък екип в музея в Щутгарт, но колите не са евтини.

Сребристосив Mercedes 450 SEL 6.9 е оценен на 70 000 евро, а много по-интересният 630 Kompressor, който е „реконструиран” е и с доста по-впечатляваща цена – 850 000 евро.

Някои от най-скъпите модели в тази част от колекцията, която излиза на пазара нямат цена, тъй като тя трябва да бъде договорена с посещение в музея.
Пример за това е първият CLS-LM, сглобен през 1998 година, чиято стойност и значение за марката е трудно да бъдат оценени.

Естествено, такъв автомобил е по силите на малко колекционери, обаче има и други интересни предложения – като един Е60 AMG от 1995 година с цена 189 000 евро, който е от серия от едва 12 коли.

Така че, ако може да си позволите да инвестирате в коли от заводската колекция на Mercedes. Тук поне няма съмнения за произхода на колите и историята им.

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Разпродават си музея сигурен знак че са пред фалит!
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Е точно пък Мерцедес ги изловиха преди време да преработват колите си и да им връщат километражите. И видеота има по въпроса със скрити камери как бивши собственици си дават колите на Мерцедес и онези ги правят на няколко пъти по-малко километри и ги освежават. Типично, като джамбази от Горублене. Бързо потулиха случая обаче, защото скандала щеше да е грандиозен. Така, че от тези мошеници кола никога.
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Евракис ( преди 5 години )
    Имат ли Евро 7? Защото ми се струва, че са доработени, т.е. - ново производство коли, които нарушават екологичните ограничения?