IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Последни тестове за VW Tiguan R преди премиерата му

Спортният кросоувър получава мотора на Golf R

Последни тестове за VW Tiguan R преди премиерата му

Развитието на R-версията на SUV модела от средния клас на VW – Tiguan, отнема повече време от очакваното, но последните снимки от тестовете подсказват, че този проект отново е актуален.

На пръв поглед предсерийният прототип на Tiguan R не се различава особено от версията R-Line, но по-голямата му мощност се подсказва от четирите кръгли ауспухови накрайници, които лесно се набиват на очи.

VW Tiguan R

Предполага се, че Tiguan R ще получи същия двигател като на Golf R и T-Roc R – ЕА888 с мощност 300 конски сили плюс системата за задвижване 4х4 Haldex и 7-степенната трансмисия с два съединителя.

На впечатляващата мощност на двигателя трябва да кореспондира и промененото окачване, в което най-вероятно ще се появят адаптивни амортисьори. Същото важи и за спирачките, скрити зад 20-инчовите джанти – по-големи спирачни апарат и естествено, по-големи дискове.

VW Tiguan R

Tiguan е базиран на същата платформа, използвана при създаването на Golf и T-Roc – MQB, което означава, че „наместването” на мотора ЕА888 ще е сравнително лесна задача и няма да се налагат сериозни промени по шасито.

Ако използваме T-Roc R за пример за сравнение, то е логично да очакваме промени и в интериора за Tiguan R, които е възможно да съвпаднат с премиерата на фейслифта на модела, който е планиран за догодина.

0 от 500