IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво се случва с Tesla Model 3 след 41 842 км пробег? (ВИДЕО)

Американски блогър разкрива какви разходи е направил за година ползване

Какво се случва с Tesla Model 3 след 41 842 км пробег? (ВИДЕО)

В Yotube-канала на блогъра Анди Слай се появи любопитно видео, в което се оценява електрически седан Tesla Model 3, купен преди около година за 50 000 долара. В момента пробегът на колата е 26 000 мили (41 842 км).

Един от големите плюсове за електрически модел са многото обновявания на електронните системи. Това означава, че дори на година Model 3 е с актуално оборудване - напълно еднакво с това на колите, които са купени в наши дни.

Любопитното е, че самият блогър първоначално изразява сериозни съмнения за надеждността на електромобила, но след това се убеждава, че тя е на високо ниво.

"Мога да каже, че моят Model 3 до този момент е надежден на 100%. И затова не крия, че съм доста приятно изненадан от този факт. Всеки вярва в надеждността на чисто новата кола, но в случая и тази, която е на 1 година, не отстъпва по нищо", обяснява Слай.

За година той е сменил единствено гумите на електромобила, като се е възползвал от факта, че в някои магазини в САЩ това е напълно безплатно. За да измине 41 842 км блогърът е изразходвал енергия струваща 549 долара. Блогърът допълва, че благодарение на безплатното паркиране в хотели и обществени паркинги, разходите за колата му са само 36 долара на месец. 

Той пресмята, че същият пробег при автомобил с двигател с вътрешно горене ще му струва около 2382 долара за периода от 12 месеца. В тази сума не влизат парите за смяна на масло.

Слай е много доволен и от характеристиките на колата - високата мощност и настъпващият веднага въртящ момент.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #30
    2 rate up comment 5 rate down comment
    123 ( преди 5 години )
    На питащия за пътя София - Черно море. Кой луд ще тръгне от София до морето, като всички нормални хора гледат да живеят в Пловдив ? :D Та от пловдив до морето даже с електрокара на Балканкар стигам с едно зареждане, какво остава за Тесла ?!
  • #29
    5 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    отсофия до морето за колко време един ден или с преспиване в пловдив майна за един приятел питам
  • #28
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Аз имам 3 Опел Ампера. 60кв батерия 480 км пробег. По приятен е за каране от почти всички ДВГ. Вечерта я закачам на зарядната сутринта е готова. Нито с климатика се съобразявам нито с парното. Рязкам се със всички на светофарите и ги бия повечето. Мен ме кефят и това е. Който плюе по електричките или не е карал или не може да си купи и лае.
  • #27
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    8 години е гаранцията на батерията, а кривата на надеждността не е линейна - нямаш плавна загуба на ефективност до края на живота и а след 8-10 години ще получиш рязък спад. Още по-интересното е, че Тесла специално, която била нещо невиждано дава гаранция за автомобила и механичните му части, които пък нямали сложна механика и са непретенциозни само забележете 80 000 км... дали не е щото електрониката която управлява цялата тая *** е много по-ненадеждна от кой да е ДВГ?! А ;)
  • #26
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    И това е преди да сложим обезценката. За сега е сравнително малка защото ел колите са екзотика и се купуват от маниаци и пак е като на обикновена кола. Когато станат масови ще е жестока. Ще кажете батерията има гаранция 10г. Добре ти караш 5-6 години и я продаваш. Втория собственик или при него ще изтече гаранцията и рискува да смени консуматив за 20-30к лв или този след него. Тоест или той ще се набута или колата ще е почти непродаваема. Та той няма да е склонен да даде много пари.
  • #25
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Най-евтината ел кола която би свършила прилична работа за извънградско е Хюндай Кона 64 КВч и броиш 75к лв за субкомпактен СУВ. Ако сложиш 1-2 деца и не стига. Отиваш на Модел 3 long range. Което е към 120к. лв. Колко хора могат да си позволят толкова скъпа кола. Ама ще кажете тя е електрическа и вози безплатно. при 15к км на година 8/100 среден разход и 2.20 лв за литър имаш ~2600 лв за гориво + 400 за обслужване. Тоест за 5 години ще ти спести 15к. Пак се равнява на кола за 100к.
  • #24
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    simodim - пич току що ЕК се похвали, че САМО 17.52% от енергията в просперираща и добре развита Европа е чиста... пълни простотии са, че електрическите возила са чисти!! И който ти е казал, че скоро ще имаш батерия за 1500 км пробег е бил абсолютен невежа!
  • #23
    2 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    от софия до морето за колко дни часа минути секунди стигаш с тролейбуса който караш
  • #22
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    от софия до морето за колко дни часа минути секунди се стига с преспиване за един прЕАтел питам
  • #21
    13 rate up comment 5 rate down comment
    simodim@abv.bg ( преди 5 години )
    Що пишете , като нищо не ви е ясно. Електрокарите са бъдещето. Те са много по ефективни, по тихи, по чисти и с напредването на технологиите ще стават все по евтини. Като устройство електро мобила е много по ***, във това време благодарение на високоинтелигентните системи за защита и навигасия са в пъти по безопасни. Другото са бла бла.. До 3 години ще се появят батерии за по 1500 км. с едно зареждане.