IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Топ 10 на колите, с които собствениците им бързо се разделят

В класацията преобладават модели на премиум-производители

Топ 10 на колите, с които собствениците им бързо се разделят

Американски експерти съставиха доста интересно проучаване за автомобилите, които се продават през първите 12 месеца след придобиването им като чисто нови. Оказва се, че 3,4% от собствениците на нови коли се разделят с тях още на първата година.

Любопитно е, че начело в тази негативна класация са модели от премимум-марки. Изследването включва общо 46 млн. автомобили в САЩ, като на първо място е Mercedes-Benz C-Class. При този модел 12,4% от собствениците го продават още през първата година след придобиването му.

Range Rover Evoque

Второ и трето място с еднакъв резултат - 11,8%, разделят  BMW 3-Series и Land Rover Discovery Sport, а след тях се нареждат Range Rover Evoque (10,9%) и MINI Cooper Clubman (10,7%). 

В първата десетка влизат още два модела на  BMW - кросоувърите X1 (10,4%) и X3 (9%). Японският Nissan Versa Note също има резултат от 9%, а след него се позиционират Jaguar XF и Nissan Versa с резулати съответно 8,8% и 8,7%.

0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Мемфис ( преди 5 години )
    Американците са богати и за тях да си купиш най-новият модел на марката е както за снобите у нас, които си сменят телефона, щом излезе новият модел. Не, че старият е по-лош, но друго е да те видят с авангардният модел!
  • #4
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Jezza ( преди 5 години )
    В Щатите, да караш чисто нов Мерцедес е доста по-скъпо удоволствия и трябва да си със сериозно положение и възможности, по-големи от това да си в Германия например. Мисля, че дори и не се замислят какво са загубили в обезценка, просто ги сменят често , защото искат да са актуални. Едва ли го правят, защото са разочаровани.
  • #3
    18 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Нищо общо с причината, която се внушава от статията. Има хора с пари, за които това е начин на живот купуват новото когато излезе и го сменят бързо със следващото ново. Затова са премиум марки. Според случая, може и да не губят много пари.
  • #2
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Брандо ( преди 5 години )
    Нормално е. Ако се влезе в германските сайтове за продажби, ще се види, че премиум моделите от първата година се продават на покупната им цена.Както се казва и те разбират от далавера !
  • #1
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Kiko ( преди 5 години )
    Разделят се с тях защото могат да си позволят да си купят новия модел на същия автомобил веднага след като излезе.