IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford представи новата Kuga

Кросоувърът смени платформата и стана хибрид

Ford представи новата Kuga

Компания Ford представи следващото поколение на кросоувъра си Kuga. Моделът е преминал на нова платформа, получил е дизайн в стила на новия Focus, цяла гама хибридни силови агрегати и напълно нов салон с таблет на предния панел и цифрови уреди.

Новият Ford Kuga е построен на модулната платформа C2, която е в основата на четвъртото поколение на Focus. Твърдостта на каросерията е увеличена с 10%, но теглото е намалено с 90 кг. в сравнение с предишната генерация. Кросоуърът е с 89 мм по-дълът и с 20 мм по-нисък спрямо предшественика си. С 23 мм е увеличено разстоянието между двете оси, като това е довело и до увеличаване на пространството в салона.

Ford Kuga

Гамата двигатели за европейския пазар включва 1,5-литров бензинов турбомотор с мощност 120 или 150 к.с., като и два дизела - 1,5-литров със 120 к.с. и 2,0-литров със 190 к.с.. Те могат да работят с 6-степенна механична скоростна кутия или с автомат с 8 предавки. Задвижването е предно или към четирите колела.

В компанията ударно залагат на хибридните модификации, в чиято основа са бензинови мотори. Те са стандартни или плъг-ин (зареждащи се от мрежата). Има и хибриден вариант на базата на дизелов двигател.

Модификацията Ford Kuga Plug-In Hybrid разполага с атмосферен двигател с обем 2,5 литра, работещ по цикъла на Аткинсън, електромотор и блок батерии с капацитет 10,3 кВт/ч. Мощността на този агрегат е 225 к.с., като само на електричество гой воже да измине до 50 км, а средният разход на гориво е 1,2 л/100 км.

Версията Ford Kuga Hybrid, която не се зарежда от мрежата, е оборудвана със същия 2,5-литров мотор, но с по-слаба батерия. Тя харчи 5,6 л/100 км. Дизеловата Kuga EcoBlue Hybrid е с 2,0-литров двигател със 150 к.с. и 48-волтов стартер-генератор, като разходът е 5 л/100 км.

В оборудването на новия Ford Kuga влизат модем FordPass Connect с WiFi, проекционен дисплей, безкабелно зарядно за смартфони, система за предотвратяване на челен сблъсък, асистент за движение на заден ход и париране, както и функция за отваряне на багажника без ръце.

Освен това, кросоувърът може да бъде оборудван с аудиосистема B&O, система за активно потискане на шума, комплекс системи за безопасност Co-Pilot360 с адаптивен круиз-контрол, система за наблюдение на слепите зони, функция при екстремни маневри, предна и задна камера.

На европейския пазар кросоувърът ще се предлага в 4 нива на оборудване - начално Trend, топ Titanium, спортно ST-Line и луксозно Vignale.

Снимки: Ford


0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    abc ( преди 4 години )
    О, забелязвам, че някои чак сега разбират, че Форд и Мазда имат нещо общо : )Ами... Мазда 3 и Форд Фокус са една и съща палтформа, примерно.От уикипедия:"The Mazda3 is based on the Ford global C1 platform, shared with the latest European Ford Focus...."
  • #10
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Форд ( преди 4 години )
    Куха и СХ 5 се правят на едно място. Платформите са едни и същи. Това се знае. Форд притежава голяма част от Мазда.
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    отпред си е форд отсекъде - напомпана фиеста/фокус.. отзад има някаква прилика с маздата, *** също и с половината сув на пазара...
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    На мен само цвета ми мяза на мазда
  • #7
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Когато Форд са правели автомобили, повечето не са съществували
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Когато Форд са правели автомобили, тия от Мазда са били още самурай!! Сега, друг е въпроса, че дизайна не е най-силната им страна!!
  • #5
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Изключително некадърно копие на Мазда CX-5...
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Добре ще е като давате разхода да казвате по кой цикъл е мерено, щото нали единия не мери много много :)
  • #3
    5 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ако не беше написано, че е Форд, щях да помисля, че е фейслифт на Мазда. Даже типичният традиционният цвят боя на Мазда са ползвали най-безсрамно. Вече съм сигурен, че е време да се обединяват с Фолк с Ваген и да се знае, че най-големите см0тльовци и мошеници са една фирма и хората с поне малко отношение към колите да знаят откъде НЕ трябва да купуват.
  • #2
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Мазда CX-5 ...Старият беше по-готин